Menu

Articol

Caraş-Severin. Peste 5.000 de saci de deşeuri adunaţi în campania „Let's do it România“

Jandarmi, pompieri, poliţişti, elevi şi simpli cetăţeni au plecat în dimineaţa zilei de 15 septembrie în zonele deja cartate de voluntari pentru judeţul Caraş-Severin. Peste 3.000 de voluntari din Caraş-Severin s-au înscris în campania de curăţenie „Let's do it România“. Laslo Kokovics, angajat al Direcţiei Silvice Caraş-Severin şi membru al Fundaţiei Comunitare Banatul Montan, organizatorul judeţean al campaniei, spune că s-au centralizat până la ora 16.00, 5.150 de saci cu deşeuri. Au mai rămas câteva comune care încă nu au terminat acţiunea, numărul fiind în realitatea mult mai mare.

Mişcarea Let's Do It, World!, organizatorul evenimentului World Cleanup Day, a luat naştere în 2008, atunci când Estonia a organizat prima Zi de Curăţenie Naţională şi a reuşit să mobilizeze 50.000 de voluntari într-o singură zi. România este parte din reţeaua internaţională Let's Do It World! încă de la început, fiind a patra ţară care a organizat o acţiune naţională de curăţenie. Comunitatea s-a dezvoltat în ultimii 10 ani şi numără astăzi 150 de ţări cu experienţă sau care vor organiza pentru prima oară o Zi de Curăţenie Naţională în 2018.

Din 2010 şi până în prezent, "Let's Do It, Romania!" a implicat peste 1.400.000 de voluntari în acţiuni de curăţenie naţională şi peste 50.000 de elevi şi părinţi în proiecte de educaţie ecologică, fiind curăţate 18.000 de tone de deşeuri.

Powered by Jasper Roberts - Blog