Menu

Articol

0 Comentariu

Cariera politică a lui Ion Mocioalcă depinde de soluția Curții de Apel Timișoara

Ion Mocioalcă

Curtea Constituțională a României a decis astăzi, cu majoritate de voturi, că Legea privind dezincriminarea conflictului de interese pentru aleşii care şi-au angajat rudele la birourile parlamentare până în august 2013 este neconstituţională. Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică Președintelui României, președinților celor două Camere ale Parlamentului și prim-ministrului.

O decizie cum nu se poate mai proastă pentru 32 de  parlamentari, între care și  președintele PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă al cărui dosar privind conflictul de interese se află pe rolul Curții de Apel Timișoara, unde are termen de judecată 20 octombrie.

În ceea ce îl privește pe Ion Mocioalcă, Agenția Națională de Integritate (ANI), a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă pentru că: „În calitate de deputat, a încheiat, în legislatura 2008 - 2012, un contract civil prin care și-a angajat fiica în funcția de consilier în cadrul propriului birou parlamentar, încălcând, astfel, dispozițiile art. 70 și art. 71 din Legea nr. 161/2003“.

 În baza contractului civil încheiat, fiica sa a obţinut venituri salariale în cuantum total de 892 lei.

În cazul în care instanța Curții de Apel îl va găsi vinovat și îl va condamna la o pedeapsă chiar și cu suspendare, cariera parlamentară a lui Ion Mocioalcă va lua sfârșit, după patru mandate neîntrerupte în Camera Deputaților.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog