Menu

Articol

Cartierul reşiţean Poiana Golului beneficiază de un proiect de cinci milioane de lei

Veste  bună pentru reşiţeni care locuiesc în cartierul Poiana Golului. Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene a dat undă verde contractului de finanţare privind: „Modernizarea drum acces şi străzi în cartierul Poiana Golului în Municipiul Reşiţa”. Contractul a fost semnat, la începutul săptămânii, de viceprim-ministru şi ministru al ADRMPFE, Paul Stănescu, şi primarul Reşiţei, Ioan Popa.

Valoarea contractului este de 5.230.774, 90 lei, finanţarea vine prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală în perioada 2017-2020. Mai precis, este vorba de Subprogramul de Regenerare Urbană a municipiilor şi oraşelor, domeniul construirea/modernizarea/reabilitarea drumurilor publice clasificate şi încadrate în conformitate cu prevederile legale în vigoare ca drumuri judeţene, drumuri de interes local, respectiv drumuri comunale şi/ sau publice din interiorul localităţilor.

Pentru cei care nu ştiu, cereri de finanţare pentru proiecte de acest gen s-au tot făcut de-a lungul anilor, însă până acum toate au rămas fără ecou. Poiana Golului este unul dintre cartierele cele mai văduvite ale Reşiţei în privinţa infrastructurii rutiere, accesul autovehiculelor era, practic, imposibil pe timpul toamnei şi iernii.

Powered by Jasper Roberts - Blog