Menu

Articol

Cât de mult folosesc reşiţenii toaletele publice? Puţin spre foarte puţin!

La sfârşitul lunii martie anul acesta, Reşiţa a păşit în rândul oraşelor mari ale ţării şi ale Europei, pentru că localnicii beneficiază de toalete publice automate a căror funcţionare se bazează pe senzori. Este vorba de cinci toalete, care au fost amplasate în parcarea Hotelului Semenic, la Intim, la Telekom (colţ cu Strada Progresului) Traian Vuia şi Parcul Prieteniei (fostul Cărăşana).

Ele se deosebesc de cele clasice, pentru că sunt dotate cu toate cele necesare, datorită unor senzori care înlesnesc accesul la hârtie igienică, apă pentru spălat mâinile, detergent pentru  dezinfectat automat vasul de toaletă şi podeaua toaletei. Un robot oferă permanent informaţii pentru folosirea toaletei, uşile se deschid cu o fisă de 50 de bani şi se închid automat.

Toaletele aparţin unei firme din Bucureşti, contractul este semnat pe patru ani, iar primăria reşiţeană plăteşte o chirie de 120 de lei/zi/toaletă. În acest preţ intră plata tuturor utilităţilor şi service-ul firmei bucureştene

Ca fapt divers, în prima lună încasările s-au cifrat la 2.344,5 lei, provenind de la 4.700 de utilizatori.

Cele mai multe încasări au fost înregistrate la toaletele din Centru civic – 686 lei, de la 1.372 de utilizatori, Telekom – 639,5 lei, pe la care au trecut 1.279 de persoane, Intim – 439,5 lei (879 de utilizatori) şi zona Parcul Prieteniei - 387 de lei, în timp ce la toaleta din Parcul Traian Vuia s-au încasat doar 192,5 lei, de la 385 de utilizatori.

Powered by Jasper Roberts - Blog