Menu

Articol

0 Comentariu

Ce ți-e și cu politica asta: Mocioalcă i-a luat funcția lui Benga în Camera Deputaților!

Ion Mocioalcă

În campania electorală pentru alegerile parlamentare, liderul social-democraților din Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, excludea varianta numirii sale ca ministru într-un guvern condus de PSD, declarându-se mulțumit cu realegerea în funcția avută în vechiul mandat de parlamentar, cea de președinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaților, în care Caraș-Severin l-a avut reprezentant, ca secretar, și pe Ioan Benga.

După rezultatul neașteptat de bun obținut în alegerile parlamentare din 11 decembrie și ținând seama de experiența sa de până acum, se părea ca Ion Mocioalcă nu va avea nicio problemă în privința realegerii ca președinte al comisiei. Dar, spre surpriza multora, opțiunile partidului s-au îndreptat spre Dorel Căprar,aflat doar la al doilea mandat de parlamentar, spre deosebire de liderul PSD Caraș-Severin ajuns la al cincelea mandat de deputat. Mocioalcă a rămas în aceeași comisie, dar pe funcția de secretar, deținută până acum de Ioan Benga, cea de secretar.

Noul președinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţional din Camera Deputaților este deputat PSD de Arad și are doar 42 de ani. Timp de un an și jumătate, iunie 2015-decembrie 2016, a îndepliniit funcția de secretar al Comisiei speciale pentru exercitarea controlului parlamentar asupra Serviciului de Informaţii Externe (SIE). În aceeași perioadă, Dorel Căprar a făcut parte și din comisia a cărei conducere a preluat-o de la Ion Mocioalcă.

Valeria Schelean-Șomfelean este membru în Comisia juridică, de disciplină și imunități, aceeași comisie în care, în mandatul trecut, a fost secretar și vicepreședinte, începând din iunie 2014.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog