Menu

Articol

„Ce faci pentru ceilalţi?” Cărţi, jucării şi ouă încondeiate pentru copiii din spitalul reşiţean

Managerul Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici”, Clara Maria Constantin, cu purtătorul de cuvânt al Muzeului Banatului Montan Reşiţa, Livia Magina, cu reprezentanţi ai Clubului Interact Reşiţa şi ai Fundaţiei „Autonom”, se vor afla, astăzi, în Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, pentru a le face ziua mai frumoasă copiilor internaţi în spital. Beneficiarii activităţii de voluntariat de azi vor fi copiii internaţi la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean din Reșița. Micuţii pacienţi vor fi antrenaţi într-un atelier de pictat ouă de Paşti, vor afla despre tradiţiile pascale din cărţi pentru vârsta lor şi vor primi jucării colectate de voluntari.

„Prin acţiunea noastră, în preajma sărbătorilor pascale, ne propunem să aducem zâmbetul pe chipurile copiilor internaţi”, a precizat Clara Maria Constantin, managerul Bibliotecii Judeţene.

În comunicatul transmis de Biblioteca Judeţeană „Paul Iorgovici”  Caraş-Severin se mai arată:

Ambasada Statelor Unite în România alături de American Councils for International Education au lansat proiectul 4x4PentruPrieteni pornind de la gândurile remarcabilului activist american Dr. Martin Luther King Jr. : ,,Întrebarea cea mai stringentă şi importantă a vieţii este : ce faci pentru ceilalţi?”. Prin acest proiect, ziua de 4 aprilie 2018 este dedicată comunităţii şi faptelor bune, pentru a onora moştenirea impresionantă lăsată de Dr. Martin Luther King, de la moartea căruia se comemorează 50 de ani pe 4 aprilie 2018.

Biblioteca Judeţeană ,,Paul Iorgovici” Caraş-Severin participă la acest proiect, alături de peste 200 de parteneri din mediul urban şi rural care au acceptat invitaţia de a celebra la nivel naţional valorile voluntariatului şi ale prieteniei şi de a-şi uni forţele pentru a schimba ceva în bine în jur.

La nivel local s-au alăturat acestui demers Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, Muzeul Banatului Montan Reşiţa, Clubul Interact Reşiţa şi Fundaţia ,,Autonom”.

Powered by Jasper Roberts - Blog