Menu

Articol

Cehii din Boemia de Sud sunt dispuşi să ajute Banatul Montan!

Începând de marţi, 24 aprilie, în judeţul Caraş-Severin se află în vizită o delegaţie din Republica Cehă, reprezentând Fondul de intervenţie agricolă de stat din Ceske Budejovice, condusă de ing. Kamila Havel Kupcova, în calitate de coordonator pentru Regiunea Boemia de Sud.

În prima zi, oaspeţii cehii s-au întâlnit la sediul Palatului Administrativ din Reşiţa cu prefectul judeţului Caraş-Severin, Matei Lupu, dar şi cu alţi reprezentanţi ai administraţiei judeţene.

„A fost o întâlnire importantă, un lucru bun pentru judeţul nostru. Sper că vom realiza ceea ce am discutat şi ceea ce ne-am propus, adică o colaborare cu cehii, pentru că, trebuie să recunoaştem, ei au intrat cu câţiva ani înaintea noastră în Uniunea Europeană şi cred că avem câteva lucruri de învăţat de la ei. Mă bucur că există o legătură între GAL-urile din judeţul nostru şi cele din Cehia, din zona Pilsen. În plus, în judeţul nostru sunt cehi, iar cei din zona Pilsen sunt dispuşi să ne ajute, inclusiv financiar”, a declarat prefectul Matei Lupu.

În timpul vizitei, care durează până la sfârşitul săptămânii, vor fi explorate posibilităţile de cooperare pe proiecte axate pe produse alimentare, agricultură ecologică şi piscicultură. Tot cu această ocazie, vor demara şi pregătirile pentru proiecte internaţionale comune şi vor fi prezentate exemple de bune practici din partea ambelor ţări.

Powered by Jasper Roberts - Blog