Menu

Articol

Cel mai scump hobby de sfârşit de săptămână, pescuitul fără permis

La sfârşitul săptămânii trecute, pescarii au ieşit să se delecteze. Din nefericire, unii dintre ei nu au avut permisele la ei şi au plătit în schimb amendă. Jandarmii cărăşeni au făcut în 14 aprilie, controale pe albia râului Bîrzava, dar și în zona lacurilor Secu și Medreș unde se practică pescuitul amator. Şi au găsit patru pescari ce au încălcat prevederile legii.

„Pe timpul acțiunilor jandarmii cărășeni au constatat patru contravenții pentru încălcări ale prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura și o sancțiune pentru aprinderea focului în apropierea fondului forestier conform Legii 171 din 2010. În conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 23 din 2008 privind pescuitul şi acvacultura, art. 59, lit.f, „pescuitul recreativ-sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie (...), constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 600 la 1.000 de lei”“, a precizat Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.

Astfel de acţiuni vor continua şi în săptămânile viitoare, cel mai indicat fiind ca pescarii să nu omită faptul că trebuie respectată perioada de prohibiție, respectiv 07 aprilie – 05 iunie inclusiv.

Powered by Jasper Roberts - Blog