Menu

Articol

Cele mai multe incendii produse în pădurile Romsilva au avut loc în Caraş-Severin

Numărul incendiilor înregistrate în pădurile de stat administrate de Romsilva a scăzut foarte în primul semestru al anului, în comparație cu perioada similară a anului trecut. Potrivit datelor oferite de biroul de presă Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, în prima jumătate a anului s-au produs 28 de incendii de pădure, în timp ce anul trecut, în același interval de timp, s-au înregistrat 199 de incendii.

În urma acestor incendii au fost afectate 84,2 hectare de pădure, din care 57,4 hectare la nivelul litierei și 26,7 hectare în suprafețe de pădure regenerate natural sau artificial. Incendiile au distrus 146.550 de puieți forestieri plantați în campaniile anterioare de împăduriri, valoarea pagubelor fiind de 233.537 de lei. 

Din acestea, cele mai multe incendii, câte patru, s-au produs în pădurile de stat din județele Bacău și Caraș – Severin, în timp ce pagubele cele mai însemnate au fost produse în urma celor două incendii produse pe raza Direcției Silvice Maramureș, unde au fost distruși 111.350 de puieți forestieri plantați anterior.

Cele mai multe incendii, 22, s-au produs în luna aprilie, când condițiile climatice au favorizat producerea incendiilor de pădure.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva recomandă turiștilor care își petrec timpul liber în apropierea pădurilor sau care fac drumeții prin zone împădurite să facă focul doar în zonele special amenajate și, la plecare, să se asigure de stingerea completă a acestuia.

Powered by Jasper Roberts - Blog