Menu

Articol

Centenarul Unirii Basarabiei cu România a fost marcat şi la Gyula

„Ești floare de dor, Basarabie!”

Autor: 

Sub genericul „Ești floare de dor, Basarabie!”, la sediul din Gyula al Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria (UCRU), a avut loc duminică, 25 martie 2018, o manifestare culturală dedicată Centenarului Unirii Basarabiei cu România, având în centrul ei un concert de pricesne și folclor autentic basarabean, oferit de artista Stela Botez, cunoscută sub numele de scenă „Fata cu cobză din Basarabia”. De asemenea, s-au ţinut şi prelegeri despre momentul istoric din 27 martie 1918, ce a consemnat unirea Basarabiei cu România. La această manifestare a participat şi Florin Trandafir Vasiloni, consulul general al României la Gyula.

Evenimentul a fost organizat de către UCRU, cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Arad, al Centrului Municipal de Cultură Arad, al Bibliotecii Judeţene „A.D. Xenopol” Arad, al Societăţii de Ştiinţe Istorice din România, Filiala Arad, şi al Consulatului General al României la Gyula.

Câteva date și semnificații despre evenimentul istoric al Unirii Basarabiei cu România din 27 martie 1918 au fost oferite de Adrian Șimon, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Arad, și Doru Sinaci, directorul Bibliotecii Judeţene „A. D. Xenopol” Arad. Artista Stela Botez, originară din Cahul, a oferit celor prezenţi un recital foarte apreciat de public. Evenimentul a făcut parte din calendarul propus pentru marcarea în cadrul comunităţii româneşti din Ungaria a Anului Centenar 2018.

La manifestare au participat membri ai comunității românești din Ungaria, dar și din România.

Powered by Jasper Roberts - Blog