Menu

Articol

Centrul de tineret Mansarda Reșița, finalist la Gala Tineretului

La sfârşitul acestei săptămâni, 10 noiembrie, la Baia Mare are loc concursul anual organizat de Ministerul Tineretului și Sportului cu scopul de a răsplăti meritele celor implicați în proiecte și inițiative cu și pentru tineri din România. Anul acesta, Centrul de tineret Mansarda Reșița concurează pentru premiu la categoria “Cel mai activ centru de tineret”, alături de alți doi finaliști: Centrul de tineret Baia Mare și Centrul de tineret AICI Sibiu.

În cei 13 ani de activitate, Centrul de Tineret Mansarda Reșița a fost unicul spațiu de acest fel din municipiul Reșița și din Caraș-Severin.

„Mai mult decât atât, este un spațiu de referință la nivel național, primind periodic în vizită de studiu grupuri de tineri, lucrători de tineret, reprezentați ai asociaților de tineret care remarcă activitatea noastră diversă și actualizată cu programele destinate tinerilor şi care se derulează în alte țări din Europa“, precizează Daniela Lupşan, consilier de tineret. Mansarda a devenit un punct de reper în proiecte de schimburi europene de tineret organizate în Regiunea Vest a României.

„Indiferent care va fi rezultatul din finala, noi ne simtim câștigători. Imi face placere să profit de această ocazie și să vă multumesc dumneavoastra pentru  faptul că mereu sunteti alaturi de noi, neconditionat. Acesta este un ajutor nepretuit pentru care vă suntem recunoscatori“, a spus încrezător Daniela Lupşan.

Daniela Lupşan povesteşte că Centrul de tineret Mansarda Reșița a devenit un fel de loc în care tinerii au posibilitate să se descopere, să se cunoască, să se dezvolte și, de cele mai multe ori, încurajați, în acest mediu securizat și plin de oportunități, să își dea seama care este drumul pe care să îl aleagă, care sunt valorile pe care să le pună la temelia drumului lor.

Cei mai mulți dintre tinerii care au participat activ și consecvent la activitățile oferite de Mansardă au devenit adulți proactivi, au propria afacere, sunt formatori, lideri de opinie în comunitățile în care trăiesc, din România, prin toată Europa, până pe alte continente.

Powered by Jasper Roberts - Blog