Menu

Articol

Chiar dacă nu mai este rugă, la Reşiţa sărbătoarea rămâne!

Luni seara au debutat şi în Govândari Zilele Reşiţei, o manifestare care îşi propune să înlocuiască tradiţionala rugă prilejuită de sărbătoarea Sfinţiilor Apostoli Petru şi Pavel, ocrotitorii spirituali ai municipiului reşedinţă de judeţ.

Aminteam de Govândari, deoarece pentru acest an a dorit ca manifestarea să se desfăşoare în patru locaţii mari şi late: centrul civic, Parcul Cărăşeana, platoul de pe Dealul Golului şi Parcul Tricolorului. În această ultimă locaţie vor avea loc, până în data de 8 iulie, doar spectacole folclorice, cu ansambluri de dansatori, cu interpreţi vocali şi instrumentişti şi, bineînţeles cu multe surprize.

Seara de luni, 2 iulie, a fost deschisă de recitalul formaţiei Rică Vulpe, precum şi de interpreţi de muzică populară. Dansatorii Ansamblului Folcloric „Datina Cărăşană” ne-au demonstrat că dragostea pentru melosul popular nu ţine seama de vârstă, în timp ce cunoscuta solistă de muzică populară Andreea Stoicănescu a animat platoul din faţa scenei cu  cântecele ei.

Astfel de momente vor avea loc şi în zilele următoare când sunt aşteptaţi să urce pe scenă nume cunoscute ale muzicii populare din Banat, dar nu numai, precum şi ansambluri de dansatori.  

Powered by Jasper Roberts - Blog