Menu

Articol

Chirurgii reşiţeni, la discuţii cu preşedintele Silviu Hurduzeu

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, disputa dintre medicii chirurgi şi echipa managerială pe marginea desfiinţării liniei a doua de gardă la Secţia Chirurgie a ajuns în atenţia conducerii Consiliului Judeţean, în subordinea căruia se află spitalul.

O delegaţie, formată din patru medici chirurgi – Gavril Soran, Romeo Dumitrescu, Adrian Câra şi Jaro Marşalik – s-a întâlnit cu preşedintele CJ, Silviu Hurduzeu, vicepreşedintele Flavius Nedelcea şi alţi factori de răspundere, în încercarea de a convinge  conducerea instituţiei judeţene să găsească soluţia prin care linia a doua de gardă să nu fie desfiinţată.

Vicepreşedintele Flavius Nedelcea ne-a mărturisit că: „A fost o întâlnire binevenită, cu discuţii punctuale în care am ascultat argumentele medicilor. Consider că se poate ajunge la o soluţie constructivă, lucru pe care l-am exprimat şi la întâlnirea de marţi. Urmează o rundă de discuţii cu echipa managerială care în final va lua o decizie ce urmează să fie dezbătută şi aprobată într-o şedinţă a Consiliului Judeţean”.

Reamintim că neînţelegerile între părţi au apărut în luna decembrie, echipa managerială propune desfiinţarea liniei a doa de gardă-Chirurgie, invocând economii de ordin financiar, în timp ce medicii chirurgi spun că o astfel de măsură va afecta actul medical, că nu mai sunt dispuşi să facă gărzi suplimentare gratuite şi nici să mai opereze fără să fie asistaţi de un coleg.

Powered by Jasper Roberts - Blog