Menu

Articol

Cinci reşiţeni au fost evacuaţi din cauza unui incendiu de pe Strada Laminoarelor

În jurul orei 3.44, trei echipaje de stingere și unul SMURD au intevenit pe Stada Laminoarelor din Reșița pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un imobil cu patru apartamente.

„La momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent, cu flacără, și emana fum gros și înnecăcios din cauza materialelor de construcție cuprinse de flăcări. Au fost evacuate 5 persoane, din care 1 copil, iar unei persoane i-a fost acordat prim-ajutor de urgență la fața locului, deoarece acuza stare de amețeală pe fondul inhalării de monoxid de carbon. Victima a refuzat insă, transportul la spital“, ne-a informat Magdalena Tocmelea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin.

Cauza incendiului se pare că a fost un scurt circuit. Focul a distrus în totalitate una din locuințele imobilului și a afectat acoperișul unei alte locuințe pe o suprafață de 5 metri pătraţi. Intervenţia pompierilor a împiedicat propagarea incendiului la celelalte locuințe din cadrul imobilului, precum și la sediul și arhiva Centrului de Afaceri din Reșița. Valoarea estimativă a bunurilor salvate se ridică la 1.000.000 lei.

Pompierii Detașamentului Reșița au intervenit pe parcursul nopții trecute la încă trei incendii de vegetaţie uscată. Cel izbucnit pe raza comunei Lupac – localitatea Clocotici se manifesta pe o suprafață de aproximativ 65 hectare, cu mai multe focare la distanțe mari unul față de altul. Un alt incendiu de vegetație se manifesta pe o suprafață de 800 metri pătraţi în zona cartierului Secu din Reșița, iar al treilea pe o suprafață de 3000 metri pătraţi pe DN 58B – cartier Moniom. Pentru lichidarea acestor incendii s-a intervenit cu pliciurile și lopețile din dotare, din cauza terenului accidentat care nu permitea accesul autospecialelor. Cauza probabilă de producere a fost, la toate aceste incendii, focul deschis în spații deschise.

Powered by Jasper Roberts - Blog