Menu

Articol

Cine vrea locuinţă, să ceară! Locuinţe pentru medici, la Reşiţa

În mijloc, director Dan Miloş, în stg  director executiv Marinela Popovici, în dr., purtător de cuvânt Daniel Botgros

Până la această dată la Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin sunt depuse 16 cereri din partea medicilor rezidenți și medici tineri, anunţă compartimentul de comunicare al DSP. Criteriile de stabilire a ordinii de prioritate în soluţionarea cererilor de repartizare a locuinţelor construite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe pentru medicii rezidenţi şi alţi tineri specialişti din sistemul de sănătate sunt prevăzute în Ordinul Ministerului Sănătăţii Publice nr. 1.355 din 23 iulie 2008.

NU numai medicii tineri pot obţine p o locuinţă ANL

Potrivit legislației în vigoare, în afară de îndeplinirea criteriilor specifice obținerii unei locuințe ANL pentru tineri, există o derogare asupra vârstei de 35 de ani pe care trebuie să o îndeplinească cel care depune o cerere pentru o astfel de locuinţă. Astfel, vârsta celor care depun cereri pentru locuinţe ANL poate fi mai mare de 35 de ani. Tot potrivit modificărilor în criteriile obținerii de locuințe ANL pentru cei din sistemul de sănătate, aceleași condiții se extind și se aplică inclusiv la asistentele/asistenții medicali sau biologii din acest sistem.

Proiect de atragere şi menţinere a medicilor. Se mai pot depune cereri

„DSP Caraș-Severin, în parteneriat cu Primăria Reșița, care va obține finanțare pentru construcția unor locuințe ANL în municipiu, derulează în continuare acest proiect de atragere și menținere a specialiștilor din sănătate în această zonă. Astfel, medicii specialiști tineri, medicii rezidenți, asistenții medicali, farmaciștii sau biologii pot depune în continuare la DSP Caraș-Severin cereri pentru a fi luați în evidență în vederea obținerii unei locuințe ANL”, ne informează compartimentul de comunicare al DSP Caraş-Severin.

 

Powered by Jasper Roberts - Blog