Menu

Articol

Ciorba reîncălzită şi conu' Tăriceanu

Oferta de toamnă-iarnă a DNA în materie de penali, pare să fie liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Preocurorii anticorupţie spun că cererea vine din partea colegilor austrieci pentru o „dijmuială” de 10% dintr-un contract baban încheiat cu ştirea celui care la vremea respectivă era prim-ministrul României. Preşedintele Senatului nu crede în „ciorba reîncălzită” după zece ani, cu trimitere la acelaşi subiect Microsoft discutat în 2008 şi din care a ieşit curat ca lacrima, fiind convinsă că avem de-a face cu o campanie de fake news. Scopul aşa ziselor ştiri false, ruperea alianţei PSD-ALDE. Punct. Poate pentru el, nu şi pentru procurorii anticorupţie care, cu singuranţă, îşi vor continua misia în cazul de faţă.

Sincer, nici nu m-aş fi aşteptat la un altfel de răspuns. Şi, ştiţi de ce? Pentru că nu am auzit pe nimeni în ţara asta să recunoască că a furat, că a delapidat, că s-a lăsat mituit. Că este vinovat şi că regretă fapta. Nici dacă procurorii i-ar aduce un munte de probe nu s-ar întâmpla aceasta. Tot sistemul ticăloşit ar fi găsit vinovat şi nicidecum împricinatul. Şi, atunci, de ce ar face-o Tăriceanu? Pentru că este politician şi, chiar mai mult de atât, ocupă a doua funcţie în statul de drept? Să fim serioşi. Cu atât mai mult, ăştia puternici nu vor recunoaşte, vor încearcă să se situeze deasupra legii. Să ne sfideze şi, totodată, să pozeze în victime ale politicului.

Asta face şi Tăriceanu acum, după zicala cu „nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu-i miroase”. Şi este posibil să aibă noroc în disputa cu DNA. Cel puţin până la sfârşitul mandatului, pentru că este greu de crezut că senatorii PSD vor vota ridicarea imunităţii pentru a permite ca DNA să înceapă urmărirea penală. Corb la corb nu scoate ochii, aşa şi cu politicienii noştri corupţi până în măduva oaselor. Tăriceanu încearcă să tragă de timp pentru ca faptele de care este suspectat să se prescrie, dar pentru aceasta are nevoie de ajutorul celor din PSD. Un ajutor pentru care şeful ALDE se va îndatora liderului social-democrat şi partidului condus de acesta. Puţin jenant, dacă nu chiar umilitor pentru Tăriceanu care, în ultimile săptămâni, i-a cam tot tamponat pe Dragnea, ori de câte ori a avut ocazia.

De acum încolo, sunt convins că se va potoli şi va accepta să interpreteze partitura scrisă special pentru el de cei din PSD. Căci, ştiţi cum este vorba aceea: „te faci frate cu dracu până treci de ...votul din Senat".

Powered by Jasper Roberts - Blog