Menu

Articol

CJ Caraş-Severin investeşte în sănătate. La „Primiri Urgenţe”, în Reşiţa, se va intra direct din stradă!

Consiliul Judeeţan Reşiţa, întrunit în şedinţă extraordinară, astăzi, a votat în unanimitate proiectul de hotărâre privind „Extinderea/dotarea infrastructurii UPU din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa”, proiect finanţat din fonduri europene şi de la bugetul statului, în valoare totală de peste 8,8 milioane de lei. Contribuţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin este de 162.548,46 lei, reprezentând 2% din valoarea totală a proiectului, precum şi încă 694.470,43 lei, reprezentând cheltuieli neeligibile, în principal, elemente de construcţie. Astfel, Consiliul Judeţean participă la dotarea cu aparatură a UPU, dar şi la extinderea şi modificarea spaţiului în care îşi desfăşoară activitatea Unitatea de Primiri Urgenţe, cu suma totală de peste 857.000 de lei.

La Unitatea Primiri Urgenţa se va intra direct din strada Făgăraşului!

„Prin extinderea UPU se va crea o zonă „neutră” din punct de vedere al condiţiilor igienico-sanitare, încadrată astfel încât să reprezinte interfaţa spitalului, pe componenta medicală, în relaţia cu pacienţii, aparţinătorii şi vizitatorii şi va avea deschiere directă spre căile de circulaţie auto şi pietonale, astfel:

- Se va crea un acces nou carosabil şi pietonal, într-o incintă delimitată pentru primirea urgenţelor direct din strada Făgăraşului în extremitatea sudică a amplasamentului, semnalizat conform legislaţiei”, scrie, printre altele, în Expunerea de motive, care însoţeşte şi susţine proiectul.

Silviu Hurduzeu: „Modernizăm UPU, precum şi toate cele trei corpuri de spital din Reşiţa”

„Proiectul cu privire la Unitatea de Primire Urgenţe a fost votat în unanimitate. Termenul de depunere este 18 aprilie. Până în acest moment, mare parte din proiect a fost încărcat în aplicaţia electronică, urmează să se încarce în cursul acestei zile şi indicatorii tehnico-economici aprobaţi în şedinţa de astăzi. Pe lângă acest proiect, am depus încă alte trei proiecte pe Spitalul Judeţean de Urgenţa Reşiţa. Este vorba despre proiecte de reabilitare energetică la cele trei staţionare. Valoarea totală a acestor proiecte este de 51 de milioane de lei, iar contribuţia Consiliului Judeţean, este de 14 milioane de lei, pentru că şi acolo e vorba despre contribuţia noastră de doi la sută, precum şi de cheltuieli neeligibile (n.n. - care nu se finanţează din fonduri europene) ”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.

 

 

Powered by Jasper Roberts - Blog