Menu

Articol

0 Comentariu

CNSLR-Frăţia a decis, intră în grevă generală! „Guvernul loveşte în salariaţi!”

Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere - Frăţia a decis începerea procedurilor pentru declanşarea unui greve generale la nivel naţional, ca urmare a nemulţumirilor salariaţilor privind iniţiativele legislative în domeniul fiscal, care, în opinia sindicaliştilor, vor conduce la scăderea salariilor, la pierderi de locuri de muncă. Conform comunicatului de presă, transmis de confederaţie primului-ministru Mihai Tudose, transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat va conduce la: scăderea salariilor, în principal în mediul privat, şi la pierderi de locuri de muncă.

Sindicaliştii sunt nemlţumiţi şi de legislaţia muncii, care loveşte în salariaţi, făcând imposibilă negocierile sectoriale şi intersectoriale, „ceea ce generează lipsa unei protecţii reale a angajaţilor. Un alt motiv al revoltei sindicaliştilor este cauzat de „întârzierea nejustificată a acordării drepturilor salariale pentru angajaţii unor unităţi publice de asistenţă socială şi medico-socială de peste 4 luni”, ne informează Jivomir Tovladiaţ, preşedintele Sindicatului „Reşiţa 1771”, sindicat afiliat CNSLR-Frăţia.

CNSLR-Frăţia reprezintă peste 500.000 de salariaţi din:

- energie, petrol, gaze;
- chimie, petrochimie;
- comunicaţii;
- transporturi;
- lemn şi mobilă;
- textile şi pielărie;
- agricultură;
- sănătate;
- învăţământ;
- administraţie publică;
- asistenţă socială.

Conform comunicatului adresat Guvernului, Consiliul Naţional al confederaţiei, după strângerea semnăturilor, va decide data la care va fi declanşată greva generală care vizează toate sectoarele de activitate amintite mai sus.

Pe de altă parte, cofederaţia îl anunţă pe primul-ministru Mihai Tudose că este disponibilă pentru un dialog real care să vizeze interesele salariaţilor.

 

 

Powered by Jasper Roberts - Blog