Menu

Articol

Cod portocaliu de vânt pentru Caraş-Severin şi Hunedoara (UPDATE)

În această dimineaţă, 30 noiembrie, de la ora 7.00, meteorologii au transmis o nouă avertizare de tip nowcasting pentru judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara. Codul portocaliu va prezenta la altitudini de peste 1800 m intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge și chiar depăși 90-100 km/h. Specialiştii precizează că pot apărea şi fenomene asociate, cum ar fi ninsoare puternic viscolită, care determină reducerea vizibilității. Codul rămâne în vigoare până la ora 14.00.

La primele ore ale dimineţii, în Clisura Dunării, în apropierea localităţii Pojejena, un copac a căzut pe carosabil. Pompierii din Orşova au intervenit în această situaţie pentru a elibera carosabilul. Reprezentanţii Inspectoratului pentru situaţii de Urgenţă Caraş-Severin spun că până la ora 9.00 nu s-au înregistrat alte cazuri grave provocate de vântul puternic.

UPDATE, ora 10.40 ================

Pompierii reşiţeni au interevenit pe strada Sportului numărul 12 pentru a interveni la o solicitare. Locatarii blocului au sesizat faptul că rafalele de vânt au luat o tablă de pe acoperiş şi care a ajuns în copacul din faţa imobilului. Tot în jurul acestei ore, pe Calea Caransebeşului din Reşiţa, un brad a căzut. Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă anunţă că nu s-au înregistrat victime.

Powered by Jasper Roberts - Blog