Menu

Articol

Cod roşu de inundaţii în mai multe zone din Caraş-Severin (VIDEO) (UPDATE)

După temperaturile sufocante din ultimele zile, asupra vestului ţării s-au abătut furtunile şi ploile torenţiale. Cu puţin timp în urmă, hidrologii au emis o atenţionare de cod roşu de inundaţii în bazinele Bistra, Timiș, Pogăniș, Tău și Goleț, valabilă până la ora 24, dar nu este exclus să se prelungească.

Pârâul Slatina a ieşit din albie şi a inundat străzile din Slatina-Timiş, situaţia fiind una deosebit de gravă, după cum ne-au declarat martorii oculari. Situaţia este la fel de critică şi la Borlova, unde trei persoane au fost evacuate din gospodărie cu ajutorul pompierilor militari, în timp ce la Vălişoara intervin pompierii detaşamentului din Caransebeş.

Din cauza furtunii, localitățile Jupa, Zăgujeni, Zorlencior, Cornuțel, Maciova, Căvăran, Sacu, Domașnea au rămas fără curent electric.

Totodată, până mâine seară la ora 24, judeţul Caraş-Severin se află şi sub atenţionarea de cod galben de inundaţii pe râurile Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera și Cerna.

UPDATE, ora 21.30 ===========

Aleea Zadei din Reşiţa a fost grav afectată de o surpare de teren pe o linie de aproximativ 30 de metri. Pompierii au intervenit cu utilajele speciale pentru degajarea zonei. La nivelul judeţului, în Slatina Timiş, peste 40 de gospodării, în special curţi, au fost afectate de inundaţii. O altă a fost înregistrată la nivelul localității Borlova, unde viitura a înconjurat o casă în care se aflau o femeie și doi minori. Persoanele au fost evacuate preventiv prin improvizarea unui podeț și se află acum în afara oricărui pericol. (Video: Francisc Radici)

Powered by Jasper Roberts - Blog