Menu

Articol

Concert de muzică clasică pentru vârstnicii din Bocşa

Mâine, 17 martie, seniorii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Bocşa se vor bucura de compoziţii celebre interpretate live în cadrul unui concert de muzică clasică organizat de E.ON România.

„Evenimentul este primul dintr-o serie de patru concerte planificate pentru anul acesta, în cadrul proiectului derulat de parteneriatul E.ON- Resonnance, ajuns deja la a doua ediţie. Ne propunem astfel să aducem muzica clasică mai aproape de cei pentru care contactul cu sala de concert este o ocazie rară sau chiar inexistentă”, se arată în comunicatul emis de E.ON Roamânia.

Căminul din Bocşa a fost selectat să se numere printre beneficiarii campaniei „Dăruieşte Lumină”, derulată de E.ON Energie România în luna decembrie 2017. Rezultatul campaniei a fost donarea a 200.000 kWh, sub formă de reducere la facturile de energie şi gaze naturale, către 14 instituţii sociale şi de învăţământ din 12 judeţe. Astfel, în 2018 vom continua să oferim lumină şi căldură, de data aceasta sufletelor acestor oameni!

Concertele vor fi susţinute de câțiva dintre talentații elevi ai fundației: Carina Tănase Ene, Paul Alexandru Ilie şi Petru Burcea, alături de Lavinia Dragoș, director Resonnance România. Aceşti copii sunt sprijiniţi de-a lungul anilor de studiu de celebra pianistă Elizabeth Sombart, fondatoarea și președinta Fundației Resonnance Elveția.

„În capela Căminului din Bocşa, vârstnicii şi cei care îi îngrijesc, aparţinători şi personalul instituţiei deopotrivă, se vor bucura, timp de o oră, de vibraţia înaltă a lucrărilor semnate de compozitori renumiţi, cum ar fi: Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert, Felix Mendelssohn-Bartoldi, Frederic Chopin, Edvard Grieg”, au mai adăugat reprezentanţii companiei.

Începând cu anul 2005, E.ON România a susţinut cu peste 12 milioane de euro numeroase proiecte de responsabilitate socială în comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea, numărul total al beneficiarilor acestor iniţiative ridicându-se la aproximativ 300.000. Compania va continua și în 2018 să aibă o implicare semnificativă în viața comunităților din zonele în care este prezentă.

 

Powered by Jasper Roberts - Blog