Menu

Articol

Concursul internaţional „Luţă Ioviţă”, la cea de a XXIV-a ediţie

Autor: 
Luţă Ioviţă

Primăria municipiului Caransebeş şi Casa de Cultură „George Suru” Caransebeş organizează, în perioada 12-13 aprilie, Concursul internaţional de interpretare vocală şi instrumentală „Luţă Ioviţă”, manifestare ajunsă la cea de a XXIV-a ediţie.

Festivalul-concurs pentru solişti vocali şi instrumentişti, care se va desfăşura în Caransebeş, este o expresie a dragostei şi preţuirii faţă de patrimoniul muzical din Banat şi din ţară, constituind o modalitate constantă de descoperire şi afirmare a talentelor interpretative din România şi a românilor din Republica Moldova, Serbia, Ungaria şi Ucraina.
Concursul se desfăşoară pe două secţiuni: interpretare vocală şi interpretare instrumentală. Vârsta participanţilor trebuie să fie cuprinsă între 16 şi 40 de ani.

Fişa de înscriere în concurs va fi completată şi expediată până în data de 9 aprilie a.c., pe adresa: Casa de Cultură „George Suru”, Caransebeş, str. Nicolae Corneanu, nr. 6, jud.Caraş-Severin, cod poştal 325400, pe adresele de e-mail sau la la numărul de fax menţionate mai jos, sau se poate completa la sediul instituției.

Concurenţii vor prezenta două piese muzicale, o doină fără acompaniament şi un cântec de joc cu acompaniamentul orchestrei.

Este obligatoriu ca toţi concurenţii să prezinte melodia de joc transcrisă pe note muzicale (partitură) până în data de 15 aprilie, la numărul de fax: 0255-514609, sau pe adresele de e-mail: cultura_caransebes@yahoo.com, cultura.caransebes@gmail.com.

Organizatorii asigură masa şi cazarea, deplasarea fiind suportată de concurenţi sau de instituţia pe care aceştia o reprezintă.

Juriul, format din personalităţi ale muzicii populare româneşti, va acorda următoarele premii, la fiecare secţiune, precum și TROFEUL „LUȚĂ IOVIȚĂ”.
MARELE PREMIU –  2.000 lei;
PREMIUL I    – 1.000 lei;
PREMIUL II   –   800 lei;
PREMIUL III  –   600 lei;
MENŢIUNE    –   400 lei.

În funcţie de numărul de participanţi şi de valoarea interpretativă a concurenţilor, juriul îşi rezervă dreptul de a redistribui valoarea premiilor.

Relaţii suplimentare se pot obţine la telefon: 0255-514609; 0724-235876.

Powered by Jasper Roberts - Blog