Menu

Articol

Consilieri judeţeni au dezbătut tema imoralităţii şi a legalităţii în cazul angajărilor poliţiştilor pensionari la Aquacaraş

Miu-Nicolae Ciobanu

Discuţii aprinse în Consiliul Judeţean Caraş-Severin pe seama angajării fostilor poliţişti, în prezent pensionar, la Aquacaraş. Pe seama moralităţii sau a legalităţii unei astfel de măsuri. Pe de-o parte, consilierul liberal Mircea Teodorescu, pe de alta, directorul general al operatorului judeţean de apă şi canal, Miu-Nicolae Ciobanu, iar ca arbitru, Silviu Hurduzeu, preşedintele CJ.

Tonul a fost dat de consilierul liberal, plecând de la observaţia că Aquacaraş a disponibilizat 210 angajaţi, iar anul acesta a reangajat 45, din care şase sunt pensionari MAI.

„Nu este problema mea să mă pronunț asupra legalității, dar sunt cel puțin imorale aceste angajări. Din ce motiv? Tineretul nu prea are unde să se angajeze. Pe listă sunt și patru juriști. Păi nu erau absolvenți de drept sau chiar juriști cu experiență care să ocupe aceste posturi?” s-a întrebat Teodorescu.

Replica lui Ciobanu, prezent în şedinţă, a fost promptă, în apărararea foştilor săi colegi din Poliţie:„Mi se pare că este o problemă de grădiniţă să discutaţi despre astfel de angajari. Sunt oameni cu experienţă şi cu pregătire corespunzătoare pentru funcţiile pe care i-am angajat”.

Apoi a dat exemplul fostului şef al Serviciului Informaţii din IPJ, pe care l-a angajat la Aquacaraş deoarece sistemul informatic este la pământ. Şi ca să nu rămână datori liberalilor, a mai spus amintindu-şi că şi aceştia au colegi pensionari într-o astfel de situaţie: „Nu cred că este cazul să discutaţi despre cei patru angajaţi care sunt foşti MAI, pentru că sunt şi alţi foşti angajaţi din Armată, cum este domnul Cojocariu care lucrează la Casa de Cultură Caransebeş, şi nu întreabă nimeni.” Ioan Cojocariu este liderul de grup al liberalilor din Consiliul judeţean.

Aprinzându-se, cei din conducerea CJ, vicepreşedintele Ionuţ Popovici şi preşedintele Silviu Hurduzeu, au lăsat să se înţeleagă că supărarea lui Teodorescu ar fi avut legătură directă cu faptul că Aquacaraş a renunţat la serviciile cu aqvocatul liberal Dan Stan, Hurduzeu cerându-i lui Ciobanu ca în urmăroarea şedinţă să facă cunoscute contractele încheiate de-a lungul vremii de Aquacaraş cu Dan Stan.

În privinţa angajărilor, Hurduzeu a fost categoric „Nu credeţi că există riscul ca cineva să vă dea în judecată pentru că în acest moment faceţi o discriminare? Vreţi să induceţi ideea că pensionarii MAI nu ar avea dreptul să se angajeze? De ce faceţi această diferenţă, doar când vă convine, între personalul fost MAI şi altfel de angajaţi?”

În ciuda acestei retorici, Mircea Teodorescu a continuat să susţină că angajările sunt imorale şi nu ilegale. 

Mircea Teodorescu

Powered by Jasper Roberts - Blog