Menu

Articol

Consilierii judeţeni au aprobat investiţii şi aparatură medicală pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă

Pentru anul 2019, Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa şi-a propus să achiziţioneze aparatură medicală, dar şi să facă câteva investiţii, cu bani de la bugetul ministerului Sănătăţii. Potrivit procedurii, în şedinţa ordinară din luna octombrie, consilierii judeţeni au analizat solicitarea spitalului, iar în final au aprobat proiectul de hotărâre privind finanţarea, având în vedere că spitalul se află în administrarea Consiliului judeţean.

Anul viitor, spitalul judeţean şi-a propus să achiziţioneze aparatură medicală în sumă de 754.000 lei. Contribuţia de la bugetul local este de 10% Pe lista de achiziţii se găseşte un aparat de ventilaţie, o instalaţie centrală de sterilizare, un autoclav vertical etc.

În privinţa investiţiilor, propunerile vizează lucrări în valoare totală de 1,48 milioane lei, din care 702.000 lei reprezintă proiectarea, iar restul execuţia propriu-zisă. Dintre propunerile conducerii spitalului amintim  lucrările de reparații capitale la sistemul de canalizare al Staționarului nr. 2, de execuție a panoului electric central la Staționarul 1, precum și de refacerea acoperișului la bucătăria și spălătoria acestei unități spitalicești, la care se adaugă, pe lângă proiectarea acestora, și studiul de fezabilitate și proiectare pentru reabilitarea Blocului operator al Staționarului 1.

Consilierii judeţeni au votat în unanimitate acest proiect de hotărâre.

Powered by Jasper Roberts - Blog