Menu

Articol

0 Comentariu

Consiliul Judeţean Caraş-Severin îşi duce crucea în continuare

Crucea de pe Muntele Mic - Monumentul Eroilor Bănăţeni rămâne în administrarea Consiliului Judeţean Caraş-Severin, deşi, în anul 2015, Consiliul Judeţean a renunţat la ea, în favoarea Consiliului Local Caransebeş. La propunerea preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, consilierii judeţeni au votat, în şedinţa de ieri, anularea hotărârii prin care crucea era trecută în administrarea administraţiei publice gugulane.

Crucea, ridicată pe munte în anul 2004, era a Consiliului Judeţean, însă, în anul 2015, în mandatul primarului Marcel Vela, Consiliul Local Caransebeş a cerut crucea să o administreze, preconizând promovarea monumentului ca obiectiv turistic. Consiliul Judeţean, în aprilie 2015 a dat o hotărâre prin care ceda crucea Caransebeşului, dar, contractul de predare-primire nu a mai fost semnat nici până în zilele noastre. Astfel, Cosiliul Judeţean şi-a luat crucea înapoi, mai mult i-a reparat şi reaprins sistemul de iluminat, care n-a mai funcţionat de aproximativ un an.

„Ca urmare a refuzului Consiliului Local Caransebeş de a prelua crucea de pe Muntele Mic, la sfârşitul anului trecut am solicitat să se facă intervenţiile la cruce pentru a fi iluminată de sărbători şi am iniţiat acest proiect de hotărâre de abrogare a celui vechi. Crucea de pe Muntele Mic să rămână a Consiliului Judeţean Caraş-Severin, nu neapărat pentru că eu sunt din Caransebeş, ci, pentru că am văzut că aceasta a stârnit serioase discuţii la Consiliul Local”, a afirmat Silviu Hurduzeu, iar proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog