Menu

Articol

0 Comentariu

Constructorii pot lucra în Israel, dar nu în orice condiţii

Cetăţenii români pot obţine locuri de muncă în construcţii, în Israel. Angajarea se face în baza protocolului privind recrutarea muncitorilor români pentru lucrări temporare în domeniul construcţiilor în Statul Israel, încheiat la 24 iunie 2014, între Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice din România şi Ministerul Afacerilor Interne din Israel.

Protocolul este pus în aplicare de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă din România şi Autoritatea pentru Populație, Emigrare și Frontieră din Israel.

Persoanele interesate trebuie să aibă calificarea ori experienţa în meseriile: dulgheri pentru cofraje de construcţie industrializată, fierari - betoniști, îndoirea fierului, zidari - faianțari, acoperirea podelelor și pereților cu faianță zidari – tencuitori pentru lucrări de tencuit. În toate aceste cazuri, cunoaşterea citirii planurilor de construcţii este obligatorie.

De asemenea, cei interesați trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să nu fi lucrat anterior în Israel sau sa fi muncit legal în Israel pentru o perioadă de cel puțin doi ani, pe în baza unei vize și a unui permis de muncă în domeniul construcțiilor, dar au părăsit permanent Israelul cu cel puțin patru ani înainte de solicitarea curentă și nu au încălcat, în timpul șederii lor în Israel, condițiile stabilite de permisele și vizele de muncă, să nu aibă rude de gradul I care lucrează deja în această ţară, cu excepţia fraţilor şi nu aibă cazier judiciar.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog