Menu

Articol

Control judiciar în cazul traficului de influenţă de la spitalul din Caransebeş

Descinderile din această dimineaţă ale lucrătorilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul IPJ Caraş-Severin și ai Direcției Generale Anticorupție Caraș-Severin, sub coordonarea procurorului de caz la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş s-au finalizat în această după amiază.

Într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin se arată că, prin Ordonanţa Parchetului s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de un număr de trei persoane pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, respectiv pentru cumpărarea de influenţă.

Potrivit comunicatului, în dimineaţa zilei de 15 ianuarie s-au efectuat un număr de două percheziții, una fiind la sediul unei instituții publice - locul de muncă al unui inculpat.

„În fapt, în perioada 2017-2018 o persoană – angajată a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș a pretins și primit de la un număr de trei persoane sume de bani cuprinse între 1000 de Euro și 3500 de Euro în schimbul exercitării influenței asupra unor funcționari din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș pentru ca aceștia din urmă să își exercite defectuos atribuțiile de serviciu cu ocazia concursurilor organizate pentru posturile de infirmier sau asistenți, astfel încât persoanele în cauză să fie încadrate pe posturile respective.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul IPJ Caraș-Severin Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și al Direcției Generale Anticorupție Caraș-Severin“, se mai arată în comunicatul Parchetului.

Powered by Jasper Roberts - Blog