Menu

Articol

Control judiciar pentru bărbatul cercetat pentru loviri cauzatoare de moarte!

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin a dispus reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 18 aprilie 2018, a suspectului Doru Mihai, în vârstă de 60 de ani, din Reşiţa, cercetat pentru că şi-a lovit prietenul cu care juca remy în zona Trandafirul din Reşiţa, prieten care a murit în urma loviturilor. Acum suspectul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte prevăzute de articolul 195 Cod penal.

În ordonanţa procurorului se arată că în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: „În data de 18.04.2018, în jurul orei 15:30, în parcul din zona restaurantului Trandafirul de pe Bulevardul Muncii din municipiul Reşiţa, pe fondul unui conflict spontan, suspectul D.M. i-a aplicat o lovitură cu pumnul în zona feţei numitului S.G., lovitură în urma căreia acesta din urmă a căzut şi a decedat”.

Potrivit cunoscutului avocat Cosmin Bolosin, „Apărarea inculpatului a expus circumstanţele atenuante ale producerii faptei, precum şi mobilul săvârşirii ei. Am arătat că fapta s-a datorat unei întâmplări regretabile, inculpatul fiind profund marcat şi, cu siguranţă, aşa va fi toată viaţa. A fost o întâmplare nedorită, neprevăzută, între doi oameni în toată firea, prieteni care mereu jucau remy în acel loc special amenajat. Procurorul de caz a luat măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, timp în care nu are voie să părăsească domiciliu. Ordonanţa procurorului este temeinică şi legală”.

Suspectului i-a fost adusă la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile articolului 307 din Codul de procedură penală.

Powered by Jasper Roberts - Blog