Menu

Articol

0 Comentariu

Crina, despre primarul Popa şi consilierii liberali reşiţeni: nişte incompetenţi şi iresponsabili!

Preşedintele Organizaţiei PSD Reşiţa, consilierul judeţean Ioan Crina, a susţinut astăzi o conferinţă de presă în care a criticat în termeni duri administraţia locală reşiţeană, controlată de primarul Ioan Popa şi consilierii liberali, care, împreună cu verzii, au majoritatea în Consiliul Local Reşiţa. Ioan Crina a fost însoţit şi susţinut de consilierii locali social-democraţi Mirel Sabo, Gabriel Dinu şi Marian Florin Feraru.

Se întâmplă lucruri grave din neştiinţă sau cu bună ştiinţă!

Crina a afirmat că a ieşit cu anumite dezvăluiri din cauză că în ultimul timp se întâmplă lucruri grave în administraţia reşiţeană. Nu a ieşit mai devreme cu clarificări pentru că s-ar fi considerat că reprezintă o frustrare faţă de faptul că a pierdut alegerile pentru Primăria Reşiţa. Acum, însă, a fost nevoit să ia atitudine publică, fiindcă se întâmplă lucruri grave, din neştiinţă sau cu bună ştiinţă!

La Reşiţa nu se întâmplă nimic de aproximativ un an!

În deschiderea discursului său, Ioan Crina l-a acuzat pe primarul Ioan Popa că, de fapt, face numai proiecte pe hârtie, studii de fezabilitate şi studii de verificare a studiilor de fezabilitate, dar nu a realizat niciun proiect notabil pentru Reşiţa.

Liberalii nu au votat bani pentru Reşiţa

Principala nemulţumire, chiar revoltă, a social-democraţilor, în frunte cu Ioan Crina, s-a manifestat faţă de votul consilierilor liberali, care au respins, ieri, proiectul de hotărâre, iniţiat chiar de primarul Ioan Popa, privind cofinanţarea şi garantarea creditelor de care are nevoie Aquacaraş pentru lucrări de apă şi canal, fapt care poate duce la pierderea, în prima fază, a 75 de milioane de lei de către Reşiţa, din fonduri europene.

„Sunt foarte deranajat de ce s-a întâmplat ieri. N-am mai întâlnit aşa ceva... Când un individ, care zice că e şi şeful grupului de consilieri liberali, spune, domnule, nu votăm noi cofinanţarea din cauză că PSD-ul nu a votat oamenii mei în Consiliul de Administraţie Aquacaraş. (...) Eu eram foarte mirat, de ce PNL-ul ne cere votul nostru, când ei au majoritatea! Toată lumea ştie că au pus şi un city-manager de la verzi... de ce le trebuie votul nostru?! Şi atunci am ajuns la conncluzia că ei, de fapt, nu voiau să repecte o înţelegere cu verzii şi să le dea cu flit verzilor, în sensul că să-şi trimită în Consiliul de Administraţie doi oameni pe care i-au vrut ei. Bun, au aflat poziţia noastră că nu votăm asta şi atunci au tranşat, probabil, cu verzii, şi-au pus fiecare un om şi a trecut proiectul!  Lucru care mie mi se pare firesc. Aşa au făcut şi în Consiliul Judeţean... Liberalii au venit, au stat în bancă, nu au votat, iar PSD-ul care are majoritatea şi-a votat oamenii, lucru total normal. Ce n-am înţeles acuma, şi vă rog să relataţi în presă,... n-am înţeles de ce nu au votat cofinanţarea!”, s-a arătat nedumerit Ioan Crina.

În plus, primarul Ioan Popa s-a angajat prin semnătură să sprijine toate proiectele Aquacaraş, a mai spus Crina.

Oricum, proiectul de hotărâre nici nu era bun!  Liberalii n-au înţeles nimic!

„Niciodată n-am mai văzut aşa ceva, ca iniţiativa unui primar să nu fie votată de proprii consilieri. PSD-ul a votat pentu, iar PNL-ul contra! Iar individul de care v-am vorbit ia salariu de la ADI Aqvabanat! În plus, hotărârea nu era bună! Bine că nu s-a votat! Deci, ei n-au înţeles nimic! Participarea cu 2 la sută trebuia să fie în funcţie de sumele alocate, nu faţă de participarea Consiliului local la capitalul social al Aquacaraş. Deci, Reşiţa, care are pe faza unu 75 de milioane de lei, trebuie să participe cu o cofinanţare de 2 la sută din 75 de milioane, nu din capitalul social de 26 la sută. Scrie clar în adresă. Mie mi se pare foarte gravă chestiunea aceasta! Să te opui ca oraşul să acceseze nişte bani, pentru că ţie nu ţi s-au votat oamenii! Care, până la urmă, s-au votat! Cum era şi normal!”, a afirmat Crina.

Crina: „Vreau să-i conştientizez pe liberali!”

„Nu poţi să te joci cu interesul unei comunităţi! (...) Sunt bani care sunt necesari la Aquacaraş. Şi Aquacaraş este cel care implemetează proiectul, când a terminat proiectul, îl trece în proprietatea municipiului nostru. M-aş bucura dacă aţi relata exact aşa cum stau lucrurile şi am elimina titlurile acelea de can can, fiindcă, credeţi-mă, nu acesta este scopul, scopul este să-i conştienizez şi ei să rezolve ce e bine pentru toţi”, a concluzionat Crina.

Crina a mai spus că liberalii, cu primarul Ioan Popa în frunte, dau dovadă de nepricepere şi iresponsabilitate.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog