Menu

Articol

Crosul Naţional „Ziua Olimpică” la Reşiţa, o competiţie cu peste 600 de câştigători!

La Reşiţa s-a desfăşurat, în această dimineaţă, Crosul Naţional „Ziua Olimpică” ediţia a XIV-a, cu participarea a peste 600 de copii şi tineri, din Reşiţa, Caransebeş, Bozovici, Anina, Oraviţa şi din alte localităţi din judeţul Caraş-Severin. Iar, conform îndemnului olimpic, la competiţiile sportive, dacă ai participat, te poţi considera un câştigător! Crosul, la categoria open, s-a desfăşurat pe distanţa de 2 kilomeri, din cartierul Câlnic, până în Parcul Tricolorului din cartierul reşiţean Govândari.

Pe primul loc: Dragoş Surugiu şi Naomi Ibănişteanu

La categoria open, la băieţi, pe primul loc s-a situat Dragoş Surugiu, de la Colegiul Naţional Traian Lalescu Reşiţa, iar, la fete, primul loc a fost ocupat de Naomi Ibănişteanu, de la Liceul Teoretic Traian Vuia Reşiţa.

Astfel, la băieţi, open, pe primele trei locuri s-au situat:

Locul I - Dragoş Surugiu - Colegiul Naţional Traian Lalescu;
Locul II - Matei Crăiniceanu - Liceul Baptist Reşiţa;
Locul III - Flavius Colto - Liceul Baptist Reşiţa.

La fete, categoria open, podiumul a fost ocupat de:

Locul I - Naomi Ibănişteanu - Liceul Teoretic Traian Vuia Reşiţa;
Locul II - Rebeca Vlădăşel - Liceul Teoretic Traian Vuia Reşiţa;
Locul III - Adeline Baciu - Liceul Teoretic Traian Vuia Reşiţa.

La clasele II-IV, băieţi, locul I a fost ocupat de Ionuţ Rusu, de la Şcoala Gimnazială Armeniş, iar la fete, pe locul I s-a situat, Roberta Cojocaru, de la Şcoala Gimnazială nr. 7 Reşiţa.

La clasele V-VIII, băieţi, locul I a fost ocupat de Paolo Nicoară, Şcoala Gimnazială nr. 9 Reşiţa, iar la fete, pe locul I s-a situat Andreea Suhai, Şcoala Gimnazială nr. 7 Reşiţa.

N-a fost greu!

Cei mai tineri participanţi la cros au fost Paul Dragomir şi Alesia Iurea, în vârstă de 7 ani, mici karateka din Anina, elevi ai profesorului Marian Meşinschi. Alesia şi Paul ne-au declarat: „Ne place să alergăm. Am obosit un pic, dar n-a fost greu!”

Iulia Daria Grigoroiu, un model pentru tineri

La organizarea evenimentului, au fost prezenţi, printre alţii, oamenii de sport, Ioan Stan - din partea Academiei Olimpice Române - Filiala Caraş-Severin, Liliana Dacica, din partea Primăriei Reşiţa, Ionel Moatăr - din partea Inspectoratului Şcolar Caraş-Severin.

Inspectorul şcolar Ionel Moatăr a ţinut să prezinte participanţilor şi publicului o atletă de perspectivă, pe Iulia Daria Grigoroiu, în vârsă de 15 ani, de la Liceul Teoretic Traian Vuia Reşiţa, care a obţinut, anul acesta, în luna mai, locul 3 la Gimnaziada din Maroc, la proba de 100 de metri garduri.

Organizatorii

Acţiunea a făcut parte din seria de evenimente sportive desfășurate în luna olimpică, fiind organizată de către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român în colaborare cu Academia Olimpică Română - Filiala Caraş-Severin, având ca parteneri Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Primăria Municipiului Reşiţa, Universitatea Eftimie Murgu Reșița şi Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi Caraş-Severin.

Powered by Jasper Roberts - Blog