Menu

Articol

CSM Reşiţa, victorie muncită cu HC Kikinda, echipă din prima ligă a Serbiei

CSM Reşiţa a obţinut, astăzi, o victorie la limită, 30-29, cu HC Kikinda, echipă ce evoluează în prima ligă a campionatului de handbal masculin din Serbia. În partida desfăşurată ieri, tot în Sala Polivalentă din Reşiţa, HC Kikinda a învins CSM Reşiţa cu scorul 30-24, la pauză scorul fiind 13-10 în favoarea sârbilor.

Astăzi, reşiţenii s-au mobilizat mai bine, însă, în prima repriză tot prim-divizionarii din Serbia au condus jocul, având în primele minute un gol sau două avantaj, apoi, de la mijlocul reprizei, distanţându-se la patru goluri diferenţă, astfel că, în minutul 16, scorul era 7-11. Diferenţa de scor în favoarea oaspeţilor s-a menţinut până la pauză, scor 13-17.

În repriza a doua, reşiţenii au pornit în cursa de urmărire şi au reuşit să egaleze în minutul 37, prin Vulpe, scor 20-20, şi să ia conducerea în minutul 43, prin golul înscris de Gîrban, scor 22-21, în favoarea reşiţenilor. Până în minutul 51, oaspeţii au întors din nou rezultatul în favaorea lor, scor 25-27, însă, a urmat o serie de cinci goluri, două înscrise de Vulpe, trei de Heimbach, serie întreruptă de un singur gol marcat de oaspeţi, prin Dukatarov, astfel că în minutul 58, scorul a devenit 30-28 pentru Reşiţa, iar reşiţenii aveau mingea. Au ratat însă atacul şi oaspeţii au mai înscris o dată, în ultimul minut. Scor final 30-29, iar reşiţenii s-au bucurat ca la o victorie din campionat! Evident, o victorie cu HC Kikinda, echipă din prima ligă a campionatului sârbesc, ajută la moral.

Pentru reşiţeni, cele mai multe goluri le-au înscris Vulpe, 13, apoi, Raul Heimbach şi Alexandru Ion, câte 5 goluri. Pentru sârbi, cei mai buni marcatori au fost: Nenad Delobasic (7), Komarek Stanimir (5) şi Nemanya Dukatarov (4). Antrenorul echipei HC Kikinda este Dusan Pasic.

La finalul meciului, antrenorul reşiţenilor, Marcel Vulpe, ne-a declarat:

„Faţă de meciul cu Poli Timişoara, în care ne-am descurcat bine, în primul meci cu Kikinda, ieri, mai ales în prima repriză, am jucat mai rău. Astăzi, am jucat mai bine. Nu foarte bine, sunt un pic pretenţios şi aş vrea să facem treabă mult mai bună decât facem în prezent. Dar, Kikinda este o echipă foarte bună, au un avantaj, sunt de 4-5 ani împreună, noi abia am început”.

Cu toate că echipa se află abia la început, antrenorul reşiţean are încredere că CSM Reşiţa va atinge, fără mari probleme, obiectivul stabilit de conducerea clubului, de a se plasa în primele 5 echipe în clasamentul Diviziei A. Campionatul va începe în data de 10 septembrie, însă, programul jocurilor încă nu a fost stabilit.

CSM Reşiţa: Andy Sămânţă, Ovidiu Dumitru, Boban Vuiţa - Alexandru Vulpe (13), Raul Heimbach (5), Alexandru Ion (5), Marius Grozăvescu (4), Antonio Gîrban (3), Andrei Pascari, Snezan Radosavlevici, Denis Barbu, Alexandru Ille, Sebastian Pîrvan, Gabriel Boşca, Raul Bote, Ştefan Drăgan, Claudiu Melen.

Antrenor: Marcel Vulpe.

Arbitri: Dorinel Gurbină, Daniel Lupu.

Powered by Jasper Roberts - Blog