Menu

Articol

0 Comentariu

Cum dai afară un angajat al primăriei? Simplu, cerându-i să îşi prezinte demisia!

Fiecare primar nou ales are metodele sale de a scăpa de angajaţii apropiaţi predecesorului ori consideraţi incomozi pentru el şi echipa pe care încearcă să o adune în jurul său, chiar dacă aceştia îşi văd de treabă. Pentru că un astfel de angajat este apărat de lege, primarul alege calea extremă, aceea prin care îi solicită celui în cauză demisia, dându-i de înţeles că ar fi mai bine să facă de bunăvoie acest lucru. În mai toate cazurile, primarul şi angajatul fac parte din partide diferite sau sunt animaţi de ideologii diametral opuse.

Nu şi la Caransebeş unde se întâlneşte o situaţie atipică. Primarul i-a cerut demisia directorului Sorin Bejeriţă de ca conducerea SC Cazare şi Servicii Şcolare SRL, societate aflată în subordinea Consiliului Local. Cei doi sunt colegi de partid ba, mai mult, primarul Felix Borcean este preşedintele organizaţiei PNL Caransebeş, iar Sorin Bejeriţă este unul dintre cei cinci vicepreşedinţi ai aceeaşi organizaţii! Borcean ar fi mers la el şi i-a cerut să plece, fără să-i motiveze gestul ori să-i ofere alt loc de muncă. Pentru un om la 53 de ani, cu un masterat în ştiinţe juridice lucrurile astea sunt de neînţeles.

Primarul nici nu neagă, nici nu confirmă, o lălăie când vine vorba să explice cum au stat lucrurile în realitate, susţinând că nu el schimbă directorii unor astfel de societăţi subordante, ceea ce ştiam deja, ci AGA: „Nu e adevărat. Nu m-am dus la el, a venit el la mine şi i-am explicat situaţia, deşi nu cred că era cazul să i-o explic. Această societate are în opinia mea prea mulţi angajaţi şi salariul cel mai mare este cel al directorului (de parcă în primărie venitul cel mai mare îl are portarul şi nu edilul-şef, n.r.). Eficientizarea societăţii poate avea loc odată cu plecarea directorului”, a mărturisit Borcean la conferinţa de presă de ieri.

Întrebat ce înseamnă acest lucru, el a încercat să explice că Bejeriţă nu s-a implicat în promovarea societăţii, în publicitate, pentru atragerea elevilor, dar şi a celor care tranzitează Caransebeşul şi au nevoie de cazare. În opinia sa, SC Cazare şi Servicii Şcolare SRL este nerentabilă patru luni pe an, mai exact în perioada în care elevii sunt în vacanţă şi nu folosesc spaţiile de cazare. Dacă nu ar fi de plâns, ar fi de râs o abordare atât de cinică, de parcă pe Litoral unităţile hoteliere sunt ocupate la capacitate maximă şi pe timpul iernii. Însă este convins că în viitor, cu un nou director ori manager lucrurile vor sta altfel.

În târg se vorbeşte că locul lui Bejeriţă va fi luat de o doamnă, care lucrează şi acum în societate, în baza unor relaţii, profesionale, bune pe care le-a avut cu fostul director al SC Cazare şi Servicii Şcolare SRL, Andrei Ungur, în prezent city-managerul municipiului şi un apropiat al primarului Borcean. Şi din nou edilul-şef are altă opinie: „Nu există nici o legătură între cei doi, doar că doamna respectivă are o vechime mai mare decât colega sa(ăsta da criteriu de avansare în funcţie la Primăria Caransebeş, n.r.)”.

Cât priveşte plecarea lui Sorin Bejeriţă, primarul este tranşant, gândind profund liberal: „Domnul Bejeriţă avea mandat pe termen limitat, cu jumătate normă. Ştia acest lucru. Apoi, să nu-l plângem prea mult, că are din ce să trăiască. Este om de afaceri”.

Ieri ar fi trebuit să se întrunească AGA în care să fi hotărât demiterea lui Bejeriţă, însă aceasta nu a întrunit cvorumul necesar. Din informaţiile noastre, consilierii PNL au sarcină să.voteze pentru înlăturarea directorului, în timp ce social-democraţii se opun. Ca la Caransebeş!

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog