Menu

Articol

Cupa Presei s-a desfăşurat la Râul Alb sub sloganul: "Nu pot sta liniştit, sunt jurnalist!"

La Centrul de Agrement de la Râul Alb, lângă lacul Secu, la aproximativ 10 kilometri distanţă de municipiul Reşiţa, s-a desfăşurat, astăzi, Cupa Presei la Fotbal, cu participarea unor trusturi de presă din Reşiţa. Evenimentul a fost prilejuit de Ziua Mondială a Libertăţii Presei şi a fost un motiv de întâlnire şi confruntare sportivă între jurnaliştii din presa locală, video, audio şi presa scrisă.

Partea cu confruntarea sportivă a stârnit oarecare pasiune, dar şi mult entuziasm, atât în teren cât şi, mai ales, pe margine, unde fiecare fază a fost analizată de jurnaliştii spectatori, comentată, de regulă cu ironie şi maliţiozitate. Ce mai, pe margine a fost spectacol şi s-a râs consistent! În teren a fost mai greu, din cauză că unii jurnalişti au mai câştigat în ascuţişul sau rafinamentul expresiei jurnalistice, dar au pierdut mult la dribling, elasticitate şi rezistenţă în teren. Aceasta nu i-a împiedicat, totuşi, să înscrie şi, evident, să încaseze multe, multe goluri. Scorurile au fost ceva de genul 14-7 sau 17-11.

Pe terenul cu suprafaţă sintetică de la Râul Alb s-au înfruntat echipele: Radio Reşiţa, Selecţionata „Express de Banat, Reper24, Prisma şi Argument” şi echipa Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret (DJST) Caraş-Severin. În realitate, echipele au fost mai amestecate, s-au mai împrumutat jucători de la unii la alţii, astfel că în poarta echipei DJST Caraş-Severin, de exemplu, a stat operatorul Mihai Dan, de la Info CS - Antena3, care a şi fost declarat cel mai bun portar al competiţiei şi a fost premiat cu o cupă.

Cupa Presei a fost câştigată de echipa DJST Caraş-Severin, care a obţinut victorii în toate meciurile. Pe locul doi s-a situat echipa Radio Reşiţa, iar pe trei, Selecţionata Presei Scrise din Reşiţa. De la DJST Caraş-Severin s-au remarcat toţi tinerii care au alergat ca acceleratul pe lângă mai gânditorii presari din judeţ. De la echipa Radio Reşiţa s-a remarcat Lucian Schinteie, care a fost premiat cu o cupă şi încununat cu titlul de „Cel mai tehnic jucător”. De la Selecţionata Presei Scrise s-a remarcat Cristian Franţ, pentru că a comentat cel mai mult, cel mai tare şi cel mai surprinzător, adică surpriza venea de acolo că a comentat tot timpul! Ce-i drept, nici jucătorii-jurnalişti (sau jurnaliştii-jucători?) Dani Stanciu şi Sergiu Taban n-au tăcut din gură, reuşind să dea impresia că se mişcă cu viteză! Până la urmă, Stanciu a concluzionat că marea victorie a fiecăruia este că a ieşit viu şi nevătămat de pe teren!

La finalul competiţiei, sportivii şi spectatorii, deopotrivă, s-au retras la umbră, unde au savurat gustări solide şi lichide, încununate cu un tort oferit de organizatori, care avea pe el un slogan dulce, de zahăr: „Nu pot sta liniştit, sunt jurnalist”! („Can't keep calm, I'm a journalist”).

„E o idee frumoasă şi ne bucurăm că am putut să-i dăm viaţă, să adunăm, măcar o dată pe an, toţi jurnaliştii sau cât mai mulţi jurnalişti din judeţ, să facă sport, mişcare, să schimbe idei. Cred că ceea ce am făcut noi se poate înscrie în ideea de team building, o activitate care întăreşte legăturile de prietenie, dar şi profesionale”, a spus principalul organizator al evenimentului, Daniela Lupşan, director executiv la DJST Caraş-Severin.

Să mai spunem că, în afară de concurs, au mai avut loc şi partide de şah şi de tenis de masă. Mai menţionăm că toţi participanţii la competiţie au primit, din partea organizatorilor, câte un tricou inscripţionat cu sloganul haios „Can't keep calm, I'm a journalist”.

Powered by Jasper Roberts - Blog