Menu

Articol

Cutremur cu magnitudinea 5,8 în judeţul Buzău. Seismul, resimțit în mai multe zone, a fost urmat de două replici

Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) arată că în această dimineaţă, la ora 3.38 s-a produs în Zona seismică Vrancea, judeţul Buzău un cutremur cu magnitudinea 5.8 pe scara Richter, la adâncimea de 151km. „Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de VI grad(e) Mercalli. Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Nehoiu(21km), Covasna(35km), Întorsura Buzăului(41km), Târgu Secuiesc(49km), Vălenii de Munte(58km)“, se arată în comunicatul emis de Institutul pentru Fizica Pământului.

 După aproximativ o oră şi jumătate, o replică de 3.2 a zguduit din nou judeţul Buzău, la o adâncime de 148 de kilometri, umată de alta de 3.1. Conform MEDIAFAX, în primele 15 minute după producerea seismului Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a primit 15 apeluri la 112 pentru atacuri de panică sau lipotimii.

"În prima jumătate de oră, în jur de 15 solicitări pentru lipotimii sau atac de panică. Cazurile sunt în desfăşurare, au plecat echipe de intervenţie imediat când s-au primit solicitările. Din fericire, la acel moment, nu erau cazuri în aşteptare astfel că solicitările acestea au primit imediat o resursă", a declarat pentru MEDIAFAX Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Reprezentanţii IGSU au anunţat că deocamdată nu s-au înregistrat nici pagube materiale. Conform procedurii, autospecialele de pompieri din fiecare subunitate ISU B-IF efectueaza recunoaştere în teren.

Tags: 

Powered by Jasper Roberts - Blog