Menu

Articol

0 Comentariu

Daniel Constantin, invitat de Sorin Simescu la Reşiţa. Membrii Pro România din Caraş-Severin sunt secreţi!

Daniel Constantin, ministrul agriculturii în Guvernul Ponta, ministrul mediului în Guvernul Grindeanu, fost lider al Partidului Conservator, fost copreşedinte ALDE, a venit, astăzi, la Reşiţa, invitat de omul de afaceri Sorin Simescu, fost lider PDL şi viceprimar al Reşiţei, pentru că s-au săturat de politica abuzivă a lui Tăriceanu şi de politica „criminală” faţă de oamenii de afaceri pe care o aplică Guvernul PSD, condus de premierul Tudose. Daniel Constantin vrea o altfel de politică, mai aşezată, mai constructivă, şi a găsit la Reşiţa un grup de oameni care vor acelaşi lucru.

Daniel Constantin vrea un partid aşezat. Aşezat pe centru!

„Îi mulţumesc domnului Simescu, pentru invitaţia pe care mi-a adresat-o, şi colegilor domniei sale pentru ospitalitatea de care au dat dovadă şi pentru faptul că au răspuns favorabil unui demers pe care eu l-am lansat public, dânşii s-au regăsit în acest demers şi acesta este motivul principal pentru care am venit, astăzi, la Reşiţa. Să avem această discuţie, să ne cunoaştem şi să vedem cum putem începe, cum spunea domnul Simescu, aşezat, construcţia unui partid, care nu va avea un obiectiv imediat, ci un obiectiv la primele alegeri, la alegerile parlamentare din 2019, atunci când cred că vom fi consolidaţi la nivel de fiecare organizaţie”, a afirmat Daniel Constantin.

Este vorba despre Partidul Pro România, lansat în luna mai, a.c., însă, care partid, încă nu are personalitate juridică. Documentele au fost depuse la Tribunal, încă nu au fost aprobate, însă Daniel Constantin şi colegii nu sunt grăbiţi, tocmai pentru că vor să facă toate lucrurile temeinic. Şi aşezat.

Guvernul Tudose duce o politică criminală faţă de intreprinderile mici şi mijlocii

Daniel Constantin a vorbit pe larg, în special, despre politica economică a noului partid, „pentru că acestea sunt lucrurile care ne interesează în viaţa de zi cu zi”. În acest sens, Pro România doreşte o dezvoltare economică durabilă, bazată pe investiţii şi pe încurajarea firmelor, nu pe o creştere economică artificială, nesustenabilă, bazată pe consum. Pe lângă multe aspecte critice semnalate de fostul ministru, acesta a subliniat două măsuri economice greşite ale Guvernului Tudose: cont separat pentru TVA, o măsură „criminală” faţă de IMM-uri, şi introducerea accizei pentru carburanţi, o măsură care se va propaga în toată economia, cu impact negativ asupra întregii populaţii.

Aderenţii Pro România din Caraş-Severin sunt secreţi!

Daniel Constantin a anunţat o serie de persoanlităţi care au aderat la mişcarea politică numită Pro România, nominalizându-l în capul listei pe fostul ministru al educaţiei Sorin Cîmpeanu. Pro România mai are discuţii şi cu alţi oameni din mediul academic, rectori, decani, profesori. O speranţă a lui Daniel Constantin este ca şi Victor Ponta să se alăture mişcării Pro România. În Reşiţa şi Caraş-Severin, conform lui Sorin Simescu, grupul de aderenţi la Pro România provine din rândul oamenilor de afaceri, însă numele acestora este, deocamdată, secret.

 

 

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog