Menu

Articol

Dansul şi producţia au, uneori, interese divergente!

Aseară, la cinematograful Dacia, din Reşiţa, a avut loc un mare spectacol folcloric, organizat de Rotary Club Reşiţa. La eveniment au asistat sute de spectatori, să fi fost 3-400, care s-au declarat încântaţi de evoluţia artiştilor profesionişti ai cântecului şi dansului popular. Printre protagonişti îi amintim pe soliştii Ramona Viţa, Nicu Novac, Carmen Popovici Dumbravă, Camelia Ceocu, Dumitru Teleagă, Maria Coman,  precum şi Ansamblul „Bârzava” Reşiţa - coordonator Maria Aghescu, orchestra „Virtuozii Semenicului” sub conducerea muzicală a prof. Petrică Viţa. Dincolo de evenimentul artistic, apreciat de cunoscătorii şi iubitorii de folclor, spectacolul a avut un rol social şi caritabil, fondurile strânse din bilete şi donaţii fiind destinate Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa. S-au strâns şi aplauze şi bani. Putem spune, deci, că a fost un eveniment reuşit.

În program a fost anunţată şi participarea Ansamblului Folcloric  „Semenicul” din Reşiţa, un ansamblu considerat profesionist, cu dansatori de elită. Însă, ansamblul profesioniştilor de la „Semenicul” nu a venit.

„Din păcate, programul nostru a suferit unele modificări. Ansamblul Folcloric „Semenicul” nu s-a putut prezenta din cauză că patronii unora dintre dansatori, unde lucrează aceştia, nu le-au permis dansatorilor să vină. Aşa că numărul dansatorilor ar fi fost prea mic pentru a prezenta un spectacol. Ne cerem scuze pentru acest inconvenient”, a anunţat, Dan Liuţ, cel care a prezentat spectacolul împreună cu Felicia Stoian.

 

Powered by Jasper Roberts - Blog