Menu

Articol

De ce a venit ministrul Mediului pe șustache în Caraș-Severin?

Foto: tribuna.ro

Cristina Pașca Palmer, titulara de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, unul dintre cei mai contestați miniștri din Cabinetul Dacian Cioloș, a fost joi în Caraș-Severin și va fi prezentă și în cursul zilei de astăzi, fără ca vizita ei să fie adusă la cunoștința presei. De fapt, ministrul s-a cazat la Drobeta Turnu-Severin, iar de acolo s-a deplasat și în județul nostru.

Pe surse, am aflat că ieri a fost la Cornereva, unde a avut programată vizitarea unor microhidrocentrale, precum și o deplasare în Parcul Național Porțile-de-Fier, după care s-a întors la Drobeta Turnu-Severin.

Astăzi, ministrul Mediului este așteptat, conform programului, să viziteze la prânz Cheile Nerei.

Poate după încheierea vizitei în Caraș-Severin, cineva din anturajul Cristinei Pașca Palmer se va învrednici și va trimite un comunicat presei conținând scopul, dar mai ales rezultatele unei deplasări nefiresc de secrete.

În urmă cu puțin timp, ministrul Mediului a fost aspru criticat în presă de ONG-uri și de societatea civilă pentru atitudinea pro-Romsilva în privința planului de management al Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița. Cu acel prilej, președintele GEC Nera, Cornel Sturza Popovici, spunea: „Deschiderea de parchete de către Romsilva se face în baza unei zonări interne anacronice a Parcului Cheile Nerei, elaborată pe vremea ministrului Ilie Sârbu în Guvernarea Năstase, în care zona specială de conservare ocupă foarte puțin din suprafața Parcului. În momentul de față Romsilva ține cu dinții de această zonare. Aceste tăieri ar fi însă ilegale dacă s-ar aproba proiectul de Plan de Management elaborat de Universitatea de Științe Agronomice din Timișoara, terminat încă din 2015 și care a parcurs toate etapele. Acolo acum se taie masiv, parcă cumva simțind că acolo cândva cei de la Romsilva vor fi stopați”.

Powered by Jasper Roberts - Blog