Menu

Articol

Despre muzică, dans, vibraţie şi vis, în centrul civic al Reşiţei!

Aseară, în centrul civic al municipiului, Zilele Diasporei la Reşiţa s-au încheiat cu un recital susţinut de muzicieni americani, în combinaţie cu instrumentişti locali, sub genericul, „New York City Funk In Resita”, printre vedete aflându-se şi vocalistul american de jazz, Dean Bowman. Publicul, ceva mai redus numeric decât la spectacolele muzicale anterioare, alcătuit, probabil, din admiratori şi cunoscători ai genurilor muzicale, blues, jazz şi funk, a avut parte de un spectacol puternic, original, „cu greutate”. Voci bune, profunde, ritmuri persuasive, care s-au insinuat în suflet, în stomac şi în oase, au determinat spectatorii să danseze, să vibreze, să viseze,... în centrul civic!

Recitalul pasionaţilor şi neobosiţilor muzicieni a durat două ore, Dean Bowman precizând, la un moment dat, „Nu plecăm încă! Nu degeaba am venit la Reşiţa din New York, Saint Louis, Puerto Rico! Am venit să vă cântăm!”

Muzicienii au oferit şi o surpriză publicului cărăşean, prezentând o piesă compusă recent, dedicată satului Gărâna din Munţii Semenic, o piesă intitulată „Garana Funk”! Desigur, un tribut adus spaţiului muzical de la Gărâna, unde, în fiecare vară, au loc concerte de jazz, blues, folk etc.

Spectacolele muzicale din Parcul Tricolorului şi din piaţa centrală a Reşiţei, din perioada 3-5 august, au fost prilejuite şi de împlinirea a 22 de ani de activitate a postului public Radio România Reşiţa, care a fost coorganizator al evenimentului Zilele Diasporei la Reşiţa.

Powered by Jasper Roberts - Blog