Menu

Articol

Dimitrios, pensiunea aşezată pe un picior de plai şi o gură de rai, lângă Băile Herculane

Primăvara aceasta se dovedeşte una a surprizelor plăcute în Băile Herculane. După ce ani la rând nu s-a întâmplat mai nimic, în timp ce lamentările legate de privatizarea eşuată a staţiunii păreau să nu se mai termine, iată că lucrurile încep să intre în normalitatea pe care ne-o dorim cu toţii. Iar acest fapt se datorează exclusiv investitorilor, dornici să redea strălucirea de altă dată celei mai vechi staţiuni din ţară.

Între aceştia, soţii Marinela şi Petre Panduru care, recent, au introdus în circuitul turistic Pensiunea „Dimitrios”, aşezată într-un loc care aminteşte de Balada Mioriţa şi de cadrul de desfăşurare a acţiunii populare: „pe un picior de plai, pe o gură de rai”. Pensiunea se află la 12 kilometri distanţă de Băile Herculane, în Valea Cernei, cu acces de pe DN 67 D, drumul care duce la Baia de Aramă. Numele ales nu este deloc întâmplător. Pentru reşiţeni, şi poate nu doar pentru ei, este de precizat faptul că familia celor doi soţi a deţinut, cu ani în urmă, în zona Piaţa Reşiţa Sud, aproape de Tribunal, Pizzerie Grecească, apreciată pentru specialităţile sale culinare.

Pentru început, capacitatea de cazare este de 22 de paturi, cu nouă camere şi un apartament, cu perspectiva creşterii numărului acestora, după ce lucrările vor fi finalizate la etajul II şi la mansarda clădirii. În plus, „Dimitrios” dispune de un restaurant cu 90 de locuri. Fiind relativ departe de aglomeraţia din staţiune, pensiunea a fost gândită ca o excelentă locaţie de relaxare, odihnă şi refacere, dar şi ca un punct de plecare pe traseele montane de o frumuseţe aparte.

După câteva zile petrecute aici, în acest cadru de poveste, cu siguranţă veţi dori să vă întorceţi pentru a vă reîncărca bateriile şi să vă bucuraţi de generozitatea naturii.

Singurul lucru care lipseşte în acest moment este curentul electric. Ultimul stâlp al distribuitorului de energie se află la 4 kilometri distanţă, iar costurile de racordare la reţea sunt aberant de mari chiar şi pentru un investitor potent financiar. Petre Panduru a găsit însă soluţia, tot în tehnologie, folosindu-se de panouri solare, însă supărarea rămâne până la rezolvarea situaţiei: „Este nefiresc ca, în mileniul III să nu beneficiezi de un serviciu atât de banal. Aşa ceva nu întâlneşti niciunde în lumea civilizată în rând cu care tot încercăm să ne aliniem şi noi”, ne-a mărturisit cu năduf Petre Panduru.

Cu sau fără curent electric, Pensiunea „Dimitrios” trebuie inclusă în planurile noastre de vacanţă în acest an.     

Powered by Jasper Roberts - Blog