Menu

Articol

Din cauza frigului din sălile de clasă, studenţii reşiţeni au refuzat să rămână la cursuri

S-a întâmplat la începutul săptămâni la Universitatea „Eftimie Murgu”, din Reşiţa, când studenţii Facultăţii de Inginerie au plecat de la cursuri în semn de protest faţă de faptul că sălile de curs erau neîncălzite.

Mai mult de atât, ei au trimis o Adresă conducerii UEMR, semnat de aproape 40 de studenţi, dar şi cadre didactice în care îşi arată nemulţumirea faţă de situaţia creată care, spun ei, nu a fost singulară în această iarnă. „Vă informăm că azi, 4.12.2017, în sălile de activităţi didactice din corpul A şi B, la ora 8, era o temperatură scăzută improprie desfăşurării activităţilor didactice, iar caloriferele erau reci. De asemenea, vă informăm că această situaţie a existat de mai multe ori până acum”, se arată în Adresa studenţilor.

Având în vedere relaţiile tensionate între conducerea Facultăţii de Inginerie şi cea a UEMR, în condiţiile în care studenţii de la celălalte facultăţi nu se plâng de lipsa căldurii, ne-am gândit că ar putea fi ceva putred la mijloc, o altfel de „lecţie” predată de rectorat. Cristian Chioncel, prorectorul UEMR ne-a mărturisit că nu se pune problema de aşa ceva. „E adevărat că nu a fost chiar atât de cald luni dimineaţa în cele două corpuri, însă acest lucru s-a datorat weeknd-ului prelungit. Vă asigur că motivul a fost unul obiectiv, nicidecum altul”, a mai spus prorectorul Chioncel.

Powered by Jasper Roberts - Blog