Menu

Articol

Din ciclul: Ce este bugetul Consiliului judeţean şi ce vrea el

Consilierii judeţeni PNL au primit ieri, în şedinţa extraordinară, o lecţie despre ce înseamnă buget şi cum se constituie acesta. Nu direct, ci prin liderul lor de grup, Mircea Teodorescu, care nu este pentru prima dată când se pune, şi îşi pune şi colegii, într-o postură stânjenitoare. În şedinţa de miercuri, 9 ianuarie, acesta a reuşit performanţa să smulgă zâmbete până şi colegilor săi, iar preşedintele Silviu Hurduzeu şi consilierul PSD Ioan Crina atât au aşteptat.

Totul a plecat de la o formulare a lui Silviu Hurduzeu referitoare la un „deficit de 6 milioane de lei pe secţiunea de dezvoltare“, Lui Mircea Teodorescu lucrul acesta i-a sunat ciudat, iar gândul l-a dus mult prea departe. În plus, a vrut să afle dacă pentru acest deficit „există o culpă sau o neglijenţă la nivelul aparatului propriu“ şi, ca atare, să fie pedepsiţi vinovaţii. Mai mult, a întrebat de ce salariile sunt prea mari în Consiliul judeţean.

Zâmbind ironic, Silviu Hurduzeu a încercat să-l facă să înţeleagă că: „Deficitul nu înseamnă o culpă. Voiați să nu plătim proiectele depuse? Buget excesiv pentru salarii?! Asta e o consecință a faptului că vă schimbați foarte des. Data trecută, când domnul Cojocariu era lider de grup, spuneați că s-au mărit prea puțin salariile. Acum vorbiți de majorare excesivă a salariilor“. Uns cu toate alifiile în probleme de administraţie. Ioan Crina  i-a explicat liberalului ca unui şcoler din ciclul primar, lăsând să se înţeleagă să pună mâna pe carte când va mai întreba despre probleme de acest gen ce-l depăşesc: „Noi trebuie să înțelegem ce înseamnă buget. Trebuie să avem niște noțiuni elementare. Buget nu înseamnă bani. Buget înseamnă provizioane. Sunt noțiuni simple, elementare de economie.”

Încercând să salveze situaţia şi să depăşească momentul penibil creat de Mircea Teodorescu, doi dintre colegii acestuia, Ioan Cojocariu şi Cristian Gâfu, au încercat să dreagă busuiocul. În stilu-i caracteristic, Cojocariu-Coajă a răspuns în acelaşi mod ironic: „Dumneavoastră când auziţi de de culpă vă şi gândiţi la penali“, însă ultimul cuvânt l-a avut tot Hurduzeu: „Aveți dreptate, conducerea Consiliului Județean era de la PSD, cea trecută, care a avut probleme penale, nu de la PNL. Aveți dreptate. Domnul Ghiorghioni e de la PSD, nu?

La sfârşitul şedinţei, liberalii au recunoscut pe holul instituţiei judeţene că prestaţia liderului de grup aduce prejudicii de imagine opoziţiei din Consiliul judeţean şi că ar fi cazul ca acesta să lase loc altui coleg mai bine pregătit din punct de vedere al legislaţiei. 

Powered by Jasper Roberts - Blog