Menu

Articol

Directori noi, dar cu experienţă, în Caraş-Severin: Ioan Benga şi Flavius Bozu

Profesorul Ioan Benga, în prezent, inspector şcolar general, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, este nominalizat pentru funcţia de director la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin. Ioan Benga, fost profesor de fizică la Liceul „Mircea Eliade” din Reşiţa, membru PSD, a fost consilier local la Reşiţa, apoi, inspector şcolar adjunct în Caraş-Severin, iar între anii 2012-2016 a fost deputat PSD de Caraş-Severin,

Conform informaţiilor, deşi deţine funcţia de inspector şcolar general, Ioan Benga, va primi, de mâine, numirea pentru funcţia de director interimar la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin. Numele lui Ioan Benga, cetăţean implicat în viaţa comunităţii, preocupat de învăţământ, sport, cultură şi industrie, a fost vehiculat şi pentru ocuparea funcţiei de director la Teatrul de Vest Reşiţa şi la cea de director al Muzeului Banatului Montan Reşiţa. În final, după reflecţie şi analiză profundă, opţiunea în interesul instituţiei a fost pentru Cultura Tradiţională. Până la sfârşitul anului trecut, postul de director la Centrul pentru Cultură Tradiţională (deci, numele complet al instituţiei este inacceptabil de lung şi fără rost!), a fost ocupat de Gheorghe Ţunea, care a ieşit la pensie în decembrie 2017, iar de atunci instituţia a fost condusă de Titian Puichiţă.

La bursa informaţiilor neoficiale, pe primul loc este cotată ştirea că fostul Inspector şcolar general, Adrian Doxan, destituit anul trecut, are mari şanse să câştige procesul cu Ministerul Educaţiei şi să revină pe funcţie. De aceea, pentru Benga ar fi mai înţelept să plece din timp.

Flavius Bozu promovează de la şef peste studenţi, la şef peste doctori (în istorie)

În ceea ce priveşte Muzeul Banatului Montan Reşiţa, unde postul de director s-a eliberat, recent, prin moartea lui Dumitru Ţeicu, şi acolo lucrurile se clarifică, prin numirea unui director interimar. Astfel, noul director al Muzeului Banatului Montan este Flavius Bozu, care a ocupat până în prezent postul de director al Casei de Cultură a Studenţilor din Reşiţa. Flavius Bozu este muzeograf, are un master în arheologie şi e pasionat de machete.

Powered by Jasper Roberts - Blog