Menu

Articol

DJ 684, drumul ce ne poate apropia de A1, revine în atenţia consilierilor judeţeni

Mult controversatul proiect  de modernizarea  drumului  judeţean 684,  cel care ar urma să scurteze legătura dintre Caraş-Severin şi Timiş pe relaţia Voislova-Rusca Montană-Ruşchiţa-limita judeţ Timiş, pare să-şi găsească în sfârşit rezolvarea, prin punerea lui în discuţia consilierilor judeţeni.

În urmă cu un an, senatorul liberal Marcel Vela îşi exprima nemulţumirea că acest drum fusese scos de pe lista de priorităţi de către Consiliul Judeţean. Şi, tot atunci, preşedintele instituţiei judeţene, Silviu Hurduzeu susţinea că drumul nu fusese scos de pe lista de finanţări a Agenţiei de Dezvoltare Regională, doar că nu era prioritar, cât timp autorităţile judeţene timişene nu se arătau interesate să facă joncţiunea cu acest drum.  

Acuzele şi reproşurile nu au întârziat să apară. În timp ce liderul de grup liberal din Consiliul judeţean, Ioan Cojocariu, spunea despre şeful CJ că: „Domnule, l-a scos de la drumuri prioritare şi a introdus un drum care trece pe la unii,… după interesele primarilor pe care îi are!” şi că  „Aşa nu se mai poate! PSD-ul vrea să ia tot!”, Silviu Hurduzeu avea o cu totul altă părere:„Nu ne putem apuca de un drum, dacă pe vecinii noştri nu îi interesează. Dacă am face-o, s-ar putea să ne trezim cu el într-o fundătură, cum sunt şi alte situaţii de acest gen în ţară”.

Între timp lucrurile s-au schimbat şi, dintr-un drum de „rezervă”, DJ 684 a devenit unul „interesant”, fiind readus ]n atenţia consilierilor judeţeni, în din luna iunie. Aceasta în condiţiile în care termenul de depunere a cererilor de finanţare prin ADR se prelungeşte cu o lună. Silviu Hurduzeu spune că au fost demarate procedurile pentru obţinerea studiului de fezabilitate, întrucât şi partea timişană a devenit interesată de amenajarea şi modernizarea acestui drum.

DJ 684 va avea o lungime de 18 kilometri şi va scurta drumul pe care agenţii economici din această parte a judeţului îl au de parcurs până la A1. (Foto: Fun Bike)

Powered by Jasper Roberts - Blog