Menu

Articol

Doi ani şi jumătate, cu suspendare, pentru trafic de droguri de risc

Instanţa Tribunalului Caraş-Severin a pronunţat sentinţa  în dosarul în care două persoane au fost judecate pentru trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri în formă continuată.  Este vorba de Valentin Boghian şi Daniel V. Oniţoiu. Aceştia au fost condamnaţi la 2 (doi) ani şi 6 (şase) luni închisoare, cu suspendare, pe o durată a termenului de supraveghere de patru ani.

În baza art. 93 alin. 1 Cod penal, instanţa dispune ca pe durata termenului de supraveghere inculpatul să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Caraş-Severin, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice Serviciului de Probaţiune Caraş-Severin schimbarea locului de muncă; e) să comunice Serviciului de Probaţiune Caraş-Severin informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 Cod penal, dispune ca, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de Serviciul de Probaţiune Caraş-Severin organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.

Cunoscutul avocat Cosmin Bolosin ne-a mărturisit la aflarea soluţiei instanţei Tribunalului Caraş-Severin: „Consider soluţia pronunţată în acest dosar ca fiind legală şi temeinică, chiar dacă vorbim de trafic internaţional de droguri de risc. Mă bucur pentru această soluţie obţinută de clientul meu care a înţeles care e scopul legii penale şi a măsuriilor preventive pe care le-a respectat cu sfinţenie şi cu siguranţă nu va mai apare niciodata în negura boxei. Parchetul are termen 10 zile pentru apel, însă noi vă putem spune ca nu vom ataca această sentinţă”.

Reamintim că, Valentin Boghian, în vârstă de 31 de ani, din Oţelu Roşu, provine dintr-o familie de neoprotestanţi cu 16 copii şi că în vara acestui an a fost prins în flagrant pe când primea un colet din Spania ce conţinea 500 de grame de droguri de risc. Tânărul a susţinut mereu că nu avea de gând să comercializeze drogurile, ci să le folosească pentru consumul propriu.

Powered by Jasper Roberts - Blog