Menu

Articol

Domeniul public din Reşiţa, curăţat de maşinile abandonate

Conform şefului Poliţiei Locale Reşiţa, Alexandru Ciati, în primele opt luni ale anului, 181 de autoturisme abandonate au fost ridicate de pe domeniul public

„Dintre acestea, în 141 de situaţii, autovehiculele au fost ridicate de către proprietar, iar în celelalte 40, acestea au fost ridicate de pe domeniul public, fiind depozitate de personalul direcţiei de întreţinere în spaţiile special amenajate în acest scop”, a spus Ciati.

Proprietarii maşinilor abandonate, sunt notificaţi în prealabil, iar cei care nu clarifică situaţia vorm plăti suma de 2.000 de lei dacă dorec să-şi recupereze automobilul, la care se adaugă 300 de lei, cheltuieli de transport, plus o chirie de cinci lei pe zi. Dacă în decurs de 30 de zile autovehiculele nu vor fi revendicate, ele vor fi valorificate.

Declararea unui autoturism ca fiind abandonat

Conform şefului Poliţiei Locale, Alexandru Ciati, autoturismele vizate se împart în două categorii. Fie sunt abandonate, fie fără stăpân. Astfel, proprietarii maşinilor care nu au efectuat Inspecţia Tehnică Periodică de mai bine de un an, se pot aştepta oricând să rămână fară proprietate.

„Dovada Inspecţiei Tehnice Periodice este publică, iar proprietarii care nu deţin această dovadă de mai bine de un an sunt în vizorul poliţiştilor locali. De asemenea, este analizat și aspectul exterior, iar dacă vizual autoturismul prezintă deteriorări se încadrează în prevederii Legii 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale”, a precizat Alexandru Ciati.

 

Powered by Jasper Roberts - Blog