Menu

Articol

0 Comentariu

Dosarul de urmărire penală în care apar doi poliţişti a ajuns în instanţă!

Pe masa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Reşiţa se află rechizitoriul şi dosarul de urmărire penală în care apar doi poliţişti.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, în seara zilei de 3 iunie 2014, şeful Secţiei de Poliţie Rurală Bocşa de la acea vreme, inspector principal de poliţie, I.V. , şi şeful Postului de Poliţie Dognecea, agent principal Ş.L., au participat la o petrecere în comuna Ramna unde au consumat alcool.  

A doua zi de dimineaţă, inspectorul principal i-a încredințat autoturismul personal subordonatului său de la Postul de Poliţie Dognecea, cerându-i să-l ducă la Reşiţa. Spre ghinionul lor, pe Strada 24 Ianuarie, autovehiculul condus de agentul principal a fost implicat într-un accident de circulaţie, intrând în coliziune cu ansamblul de vehicule compus din capul-tractor ce avea atașată o remorcă, condus din sens opus de un şofer maghiar.

Din accident a rezultat rănirea gravă  a agentului principal, Ș. L. și a pasagerilor, inspectorul principal I.V. și P. T..

În urma recoltării de probe biologice de la conducătorul auto Ș.L., s-a constatat că acesta prezenta o alcoolemie de 1,30 g%0

Dacă în cazul agentului principal lucrurile au fost mai simple, în sensul că Parchetul a dispus, printr-o ordonanţă, septembrie 2014, continuarea urmăririi penale cu privire la faptele comise de acesta, cercetările au trenat în cazul inspectorului principal.

Cu toate acestea, prin două ordonanţe ale Parchetului din ianuarie 2017, s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunii de încredinţare a unui vehicul altei persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice, precum şi efectuare în continuare a urmăririi penale cu privire la aceste fapte faţă de suspectul I.V., fost şef Secţie Poliţie Rurală Bocşa.

La sfârşitul lunii ianuarie 2017, în temeiul art. 309 alin.1 C.p.p. , s-a dispus punerea în mişcare a  acţiunii penale  faţă de inculpatul I. V.

Rechizitoriul, împreună cu dosarul de urmărire penală, a fost înaintat judecătorului de  drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Reşiţa.

Menţionăm că urmărirea penală este fază a procesului penal, are caracter nepublic şi nu răstoarnă prezumţia de nevinovăţie“, ne transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog