Menu

Articol

1 Comentariu

De două ori sărbătoare la Zăgujeni

Autor: 

Locuitorii din Zăgujeni, sat aparţinător comunei Constantin Daicoviciu, au fost sâmbătă, 18 februarie, de două ori în sărbătoare. Pe de o parte, la căminul cultural din localitate s-a ţinut prima ediţie a Balului Izmenelor, manifestarea fiind completată cu aniversarea unui an de la înfiinţarea Ansamblului Folcloric „Pupi dă Floare”, alcătuit din elevi din Zăgujeni, de la Şcoala cu clasele I-VIII din sat, dar şi de la unităţi de învăţământ din Caransebeş, pregătiţi de Dorina Panga şi Andreea Petconi.

„Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că ne-a dăruit copii frumoşi, copii valoroşi, copii cu care ne mândrim, a spus în deschiderea manifestării Daniel Boambeş, primarul comunei Constantin Daicoviciu. Le mulţumesc părinţilor pentru că, iată, duc mai departe tradiţiile şi portul popular bănăţean, pentru că au scos din dulapuri sau din lăzi, ori au împrumutat costume populare pentru a fi prezenţi toţi, astăzi, alături de minunaţii noştri copii, la acest spectacol aniversar. M-aş bucura să putem duce mai departe demersul început astăzi, astfel încât să putem să organizăm şi în viitor acest Bal al Izmenelor, manifestare tradiţională în comunele gugulane”, a mai spus Boambeş.

Printre invitaţi s-a numărat şi consilierul judeţean Mihaela Popovici, originară din Zăgujeni.

Pe scenă au urcat, apoi, membrii Ansamblului „Pupi dă Floare”, care au prezentat suite de dansuri şi au interpretat o serie de cântece populare, după care părinţii copiilor au continuat spectacolul cu un brâu şi o ardeleană.

Primarul Daniel Boambeş şi viceprimarul Cristian Răduţ au oferit tuturor copiilor mici, din partea administraţiei locale, cadouri şi diplome de participare, precum şi un tort aniversar. Balul propriu-zis a fost deschis cu brâul condus de părintele-paroh Aurelian Jucu şi edilul comunei, iar petrecerea, la care toată lumea a venit îmbrăcată în costume populare, s-a întins până târziu, în noapte.

Programul muzical a fost asigurat de o parte a instrumentiştilor de la Ansamblul „Doina Banatului” din Caransebeş, dirijor Ioan-Mircea Petruţ.

Comentarii

Felicitari !

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog