Menu

Articol

Drum Judeţean închis de doi ani! Autorităţile promit să-l redeschidă. Când? Când s-o repara!

Peste mai puţin de două luni se împlinesc doi ani de când Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat Caraş-Severin (actuala Direcţie Judeţeană de Drumuri) a decis închiderea DJ 608 pe porţiunea cuprinsă între Plugova şi Cornereva. Cauza, alunecările de teren şi căderile de stâncă pe două porţiuni lungi de până în 30 de metri fiecare.

În condiţiile în care circulaţia autovehiculelor este interzisă, locuitorii din Cornereva şi Bogâltin sunt obligaţi să ocolească prin Rusca Teregova, cale de 55 de kilometri, în loc de 16 kilometri cât ar fi normal. Şoferii care ignoră interdicţia luată de autorităţi riscă să fie surprinşi de căderile de piatră de pe versanţii neprotejaţi ori să fie amendaţi de poliţişti. În schimb, benzina şi motorina consumată în plus nu sunt decontate de autorităţi.

Consilierul judeţean liberal, Dumitru Rujan, a fost cel care a ridicat ieri problema drumului în şedinţa Consiliului Judeţean, exprimându-şi indignarea pentru lentoarea dovedită până acum de cei de la DADPP, în condiţiile în care este vorba de un drum judeţean foarte important. „Nu mi se pare normal ca un drum să stea închis doi ani şi nimeni să nu ia o măsură, măcar să elibereze carosabilul de piatra venită pe versanţi. Şi mai aberant este faptul că autorităţile din Cornereva induc ideea în rândul localnicilor că acest drum a fost închis de Marcel Vela. E clar că vorbim de o dezinformare ordinară şi o propagandă desănţată”, ne-a mărturisit Dumitru Rujan.

Gabriel Stika, directorul Direcţiei Judeţene de Drumuri, spune că există o expertiză care interzice deschiderea drumului judeţean, până când nu se consolidează versanţii. În opinia sa, „Situaţia este asemănătoare cu cea întâlnită pe DN 57, din Clisură, cu bucăţi de stânci desprinse şi rostogolite peste zidul de sprijin. Aici vorbim de două soluţii: fie dinamităm stânca până ajungem la o porţiune stabilă, fie intervenim cu plasă de protecţie”.

Gabriel Stika mai spune că DJ 608 va intra la începutul lunii martie pe Programul Operaţional Regional şi vor fi executate ample lucrări de consolidare.

Dumitru Rujan se teme că procedurile legate de licitaţie vor dura, caz în care localnicii vor continua să scoată bani în plus din buzunare fie pentru carburanţi, fie pentru amenzile poliţiştilor.

Powered by Jasper Roberts - Blog