Menu

Articol

Drumul de promenadă al reşiţenilor a alunecat din nou. De data aceasta, în garajele localnicilor

Pentru a doua oară în mai puţin de o lună, viitorul drum de promenadă al reşiţenilor a luat-o la vale, în urma marilor cantităţi de apă căzute în ultimul timp. La prima alunecare, de pe Aleea Zadei, din Lunca Pomostului, drumul s-a oprit – cu pietre, bolovani şi copaci – într-o spălătorie auto, producând importante pagube materiale întreprinzătorului ce şi-a clădit afacerea pe fonduri europene. Iei după-amiază, o altă alunecare de teren, nu departe de cealălaltă, dar cu urmări nu atât de importante.

Săptămâna trecută, la prima întâmplare nefericită, l-am sunat pe directorul de „Investiţii” din cadrul Primăriei Municipiului Reşiţa, Adelin Tuţă, întrebându-l despre cauzele alunecării şi dacă aceasta a avut vreo legătură cu lărgirea drumului, în afara proiectului, după cum susţin unii. Tuţă a evitat să ne dea un răspuns concret şi s-a „scos” cu city managerul municipiului, Paul Vasile. „Din câte ştiu, domnul city manager are pregătit un comunicat de presă legat de această alunecare”. Se întâmpla vineri spre seară, iar la replica noastră că nu am primit un astfel de comunicat, domnul director avea pregătit şi de data aceasta răspunsul: „Dacă nu a ajuns, va ajunge săptămâna viitoare, luni la prima oră. Cu siguranţă va ajunge. Tot ce vă pot spune că s-a constituit o comisie care va analiza şi va trage concluzii”.

Au trecut patru zile de la discuţia cu directorul Tuţă şi nici vorbă de comunicat. Ne şi mirăm de lentoarea de care dă dovadă Paul Vasile. Pe vremea când era viceprimar, la începutul actualului mandat, înainde de a fi administratorul oraşului, Paul Vasile „căra” presa după el peste tot, ţinând o evidenţă precisă cu gropile din asfalt şi bordurile sparte şi aşezate strâmb, moştenite de la vechea guvernare. Şi noaptea în somn visa aşa ceva, pe străzile şi aleile dintre blocuri. 

Acum când s-au produs două alunecări de teren în acelaşi loc şi în mai puţin de o săptămână, Paul Vasile tace. Tace, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Sau, cine ştie?, poate aşteaptă următoarea alunecare, să aibă de explicat şi de povestit mai mult într-o conferinţă de presă.

Powered by Jasper Roberts - Blog