Menu

Articol

Drumul de promenadă al reşiţenilor a luat-o la vale. Dus de torenţi

Ploaia torenţială care s-a abătut aseară asupra Reşiţei nu a rămas fără urmări. Dincolo de faptul că, aşa cum se întâmplă aproape de fiecare dată în astfel de situaţii, canalizarea nu a făcut faţă, iar apa a inundat străzile, pe Aleea Zadei, din Lunca Pomostului, s-a produs o surpare de teren, afectând un obiectiv economic aflat în zonă.

Este vorba despre surparea drumului de promenadă aflat în lucru, la care primăria Reşiţa lucrează în aceste zile. Potrivit proiectului iniţial, drumul era prevăzut cu o singură bandă pentru circulaţie, însă între timp el a fost lărgit şi, din câte se pare, era neconsolidat suficient, cel puţin în acea zonă. Ploaia de ieri l-a „spălat” pur şi simplu, antrenând la vale o mare cantitate de pământ şi pietre. Din nefericire, aluviunile au trecut ca prin brânză în tot ce i-au ieşit în cale, inclusiv o spălătorie inaugurată în urmă cu câţiva ani, pe fonduri europene.

Din spusele proprietarului, Vali Marin, clădirea a fost afectată în proporţie de 60 la sută, fiind distrusă nu doar structura de rezistenţă, ci şi utilaje şi echipamente folosite în domeniu, precum şi instalaţiile de apă şi curent electric. Cei cinci angajaţi ai spălătoriei se gândesc cu groază că vor fi nevoiţi să-şi caute de lucru în alte părţi. „Daunele sunt majore. Activitatea firmei este acum suspendată din cauza surpării. Cladirea a fost afectată în proportie de 60 la sută. A venit o echipă să evalueze situaţia şi imi doresc ca cine este vinovat s platească. Nu avem o asigurare în situaţii de calamitate”, ne-a mărturisit Vali Marin.

Powered by Jasper Roberts - Blog